- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περιφέρεια Αττικής για κορωνοϊό: Κρατήστε τα παιδιά σας στο σπίτι
Έκκληση Πατούλη σε νέους: Όχι μπαρ και καφετέριες
Nα διακοπεί άμεσα η λειτουργία των γυμναστηρίων και όλων των χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων, λόγω κορωνοϊού, ζητά η Περιφέρεια Αττικής.
Η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής του ΙΣΑ ζητά να διακοπεί άμεσα η λειτουργία των γυμναστηρίων και όλων των χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων, λόγω κορωνοϊού. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στις οικίες τους.
Γ. Πατούλης: «Για την καλύτερη προστασία των πολιτών συστήνουμε την επέκταση των προληπτικών μέτρων και σε άλλους χώρους υψηλών συναθροίσεων και τονίζουμε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην έννοια της ατομικής ευθύνης»
Η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής του ΙΣΑ και με βάση τα τελευταία δεδομένα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, ζητά επέκταση των μέτρων και σε άλλους χώρους που συγκεντρώνουν κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό ζητά να κλείσουν τα γυμναστήρια, οι Σχολές Πολεμικών Τεχνών και όλοι οι κλειστοί χώροι στους οποίους υπάρχει αθλητική δραστηριότητα και συνωστίζεται κόσμος σε συνθήκες που δεν μπορούν να τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα υγιεινής.Παράλληλα απευθύνει αυστηρή έκκληση στους γονείς να κρατάνε τα παιδιά στις οικίες τους και να αποφεύγουν μπαρ και καφετέριες.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Θεωρούμε αυτονόητο ότι κάθε είδους δράση που αφορά στο συνωστισμό πολιτών θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για να διακοπεί η λειτουργία των χώρων που πιθανώς να συνωστίζονται οι νέοι ειδικά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, όπως είναι για παράδειγμα τα γυμναστήρια.
»Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ατομικής ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας. Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους νέους να μην πηγαίνουν σε χώρους που επικρατεί συγχρωτισμός όπως είναι για παράδειγμα τα μπαρ και οι καφετέριες. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα η πρόληψη που μπορεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε την υγεία και τις ζωές μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από τον Πειραιά προς Χίο και Λέσβο
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.