- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Ανδρουλάκης: Όποιος καίει βιβλία και σχολεία είναι φασίστας
Κοινή πολιτική πάνω σε τρεις βασικούς άξονες πρότεινε για το μεταναστευτικό ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε φασιστικές και ακραίες τις αντιδράσεις όσων καίνε βιβλία και σχολεία.
Ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε σε πρωινή εκπομπή στο OPEN παίρνοντας θέση για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο με το μεταναστευτικό. Παράλληλα, στάθηκε ενάντια στις ακραίες αντιδράσεις από όπου κι αν προέρχονται, χαρακτηρίζοντας «φασίστες» όσους καίνε βιβλία και σχολεία.
Ο κ. Ανδρουλάκης είπε χαρακτηριστικά: «Όποιος καίει βιβλία και σχολεία, είτε Τούρκος, είτε Έλληνας, είτε Σλάβος, είτε Γερμανός είναι φασίστας. Η Ελλάδα διασφαλίζει τα σύνορά της, έχει αξιοπρεπή θέση, σέβεται τον πρόσφυγα, δεν αφήνει τον Ερντογάν να εκβιάσει, αλλά δεν επιτρέπει τέτοια φαινόμενα να αμαυρώνουν την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό».
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στάθηκε στην προσπάθεια του Ερντογάν να εκβιάσει την Ευρώπη, τόνισε όμως και ότι ο Τούρκος ηγέτης προσπαθεί «να πετάξει στάχτη στα μάτια της τουρκικής κοινής γνώμης, για να μην ασχολούνται με τις γεωπολιτικές του ήττες στη Συρία, και στη Λιβύη». Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ στήριξε την άποψή του στο γεγονός ότι ο Ερντογάν θέλει να δείξει ότι μειώνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν στην Τουρκία και για αυτό βλέπουμε δηλώσεις εκτός πραγματικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών που υποστήριξε ότι 142.175 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν περάσει τα σύνορα έως τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Μαρτίου.
Κοινή πολιτική
Ο Νίκος Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μια κοινή πολιτική η οποία συμπυκνώνεται στα εξής: «Αυστηρή φύλαξη των συνόρων. Πλήρη εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας και από την ελληνική πλευρά, δηλαδή την επιστροφή στην Τουρκία των Σύρων προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά μας από τον Απρίλιο του 2016 όπως προβλέπεται. Σωστή αξιοποίηση των χρημάτων που θα λάβουμε τώρα και να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες όσοι πρόσφυγες έχουμε δεσμευθεί να φιλοξενήσουμε, σε αντιδιαστολή με ότι συνέβαινε στο παρελθόν».
Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ο κ.Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί δεν μπορεί να είναι ειδικοί για όλα, «Ειδήμονες υπάρχουν. Ενημερώνουν τον κόσμο. Εμείς το μόνο που πρέπει να πούμε είναι οι πολίτες να ακούνε τους ειδικούς ώστε να προστατεύσουν την υγεία τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο
Πώς γιορτάζεται από τη Σέριφο ως τα Μέγαρα
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.