Ελλαδα

Τι μέτρα παίρνει το υπουργείο για τον κορωνοϊό στα ΜΜΜ

«Στο τέλος της βάρδιας γίνονται απολυμάνσεις» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό στο Μετρό
Προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό στο Μετρό/ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΜΜΜ και κορωνοϊός: Πώς το υπουργείο επιχειρεί να εμποδίσει τη διασπορά κρουσμάτων σε συρμούς και οχήματα.

Αυξημένα είναι τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε: «Έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα ΜΜΜ, στα οποία κάθε βράδυ στο τέλος της βάρδιας γίνονται απολυμάνσεις».

Σύμφωνα με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, προς το παρόν δεν θα υπάρξουν μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στα ΜΜΜ. Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στο επιβατικό κοινό να ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών: «Πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική. Αν κάποιος νιώθει ότι έχει συμπτώματα μιας ίωσης, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσει ούτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως δεν θα πήγαινε και σε έναν χώρο με συνωστισμό».

«Είμαστε από πάνω και παρακολουθούμε τα ζητήματα» για τον κορωνοϊο ξεκαθάρισε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και συνέστησε ψυχραιμία.

Το ενδεχόμενο κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο στα ΜΜΜ

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί ακόμη και το ενδεχόμενο, για παράδειγμα, να υπάρξει εργαζόμενος που να έχει προσβληθεί από τον ιό, χωρίς να κλείσει το αμαξοστάσιο, τονίζοντας ότι υπάρχουν πρωτόκολλα και διαδικασίες.

Κληθείς να σχολιάσει, τέλος, το αίτημα της αντιπολίτευσης για περισσότερα λεωφορεία, ώστε να πραγματοποιούνται περισσότερα δρομολόγια με μικρότερο συνωστισμό, ο κ. Καραμανλής απάντησε: «Η αντιπολίτευση θα ήταν καλό να μας είχε αφήσει όχι 850 λεωφορεία, που βρήκαμε, αλλά 1.600 που είχαμε αφήσει το 2014, για να κάνουμε περισσότερες διαδρομές».

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι το υπουργείο θα εξετάσει τη δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων ως ένα πρόσθετο μέτρο για τον κορωνοϊό στα ΜΜΜ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ