- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λέσβος: Αρματαγωγό για οικογένειες μεταναστών
Θα χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή διαμονή τους
Αρματαγωγό μεταβαίνει στη Λέσβο για την προσωρινή διαμονή οικογενειών που έφτασαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου.
Αρματαγωγό πλοίο μεταβαίνει αυτή την ώρα στη Λέσβο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή διαμονή των οικογενειών που πέρασαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου και έπειτα.
Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο στη Λέσβο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για οικογένειες, ενώ οι υπόλοιποι νεοεισερχόμενοι θα μεταφέρονται σε αστυνομικά τμήματα και προαναχωρησιακά κέντρα.
Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
«Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, αναφερόμενος στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως η Λέσβος. Τόνισε επίσης ότι «δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο γεωπολιτικών συμφερόντων». Ανεξαρτήτως του ποιος το επιχειρεί, επισήμανε, «θα πρέπει να περιμένει την αντίστασή μας».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεισφέρει όσα της αναλογούν για την ανθρώπινη φροντίδα των προσφύγων μεταξύ άλλων στην Συρία και στην Τουρκία, συνέχισε ο κ. Μάας και, απευθυνόμενος στην Τουρκία, αναγνώρισε μεν ότι επωμίζεται μεγάλο βάρος με σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, παρ' όλα αυτά «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να της υπενθυμίσει ότι οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κλειστοί δρόμοι - Τι θα ισχύσει ως την Κυριακή
Η αναλυτική πρόγνωση
Τι ώρα θα ξεκινήσει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις
Έντρομοι διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την Τροχαία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Βρέθηκε και δεύτερο πακέτο με 5 κιλά ναρκωτικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο από την απελευθέρωσή του
Καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δικαστικών Αρχών
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της τραγωδίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.