Ελλαδα

Λέσβος: Αρματαγωγό για οικογένειες μεταναστών

Θα χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή διαμονή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεχείς οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες
Συνεχείς οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αρματαγωγό μεταβαίνει στη Λέσβο για την προσωρινή διαμονή οικογενειών που έφτασαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου.

Αρματαγωγό πλοίο μεταβαίνει αυτή την ώρα στη Λέσβο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή διαμονή των οικογενειών που πέρασαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου και έπειτα.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο στη Λέσβο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για οικογένειες, ενώ οι υπόλοιποι νεοεισερχόμενοι θα μεταφέρονται σε αστυνομικά τμήματα και προαναχωρησιακά κέντρα.

Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

«Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, αναφερόμενος στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως η Λέσβος. Τόνισε επίσης ότι «δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο γεωπολιτικών συμφερόντων». Ανεξαρτήτως του ποιος το επιχειρεί, επισήμανε, «θα πρέπει να περιμένει την αντίστασή μας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεισφέρει όσα της αναλογούν για την ανθρώπινη φροντίδα των προσφύγων μεταξύ άλλων στην Συρία και στην Τουρκία, συνέχισε ο κ. Μάας και, απευθυνόμενος στην Τουρκία, αναγνώρισε μεν ότι επωμίζεται μεγάλο βάρος με σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, παρ' όλα αυτά «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να της υπενθυμίσει ότι οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ