Ελλαδα

Έβρος: Άσκηση με πραγματικά πυρά από την Ελλάδα

Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στις Καστανιές Έβρου με πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα
Καστανιές Έβρου - Επεισόδια με πρόσφυγες © EUROKINISSI/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Απάντηση από την Ελλάδα στην Τουρκία με πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά στον Έβρο.

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία κλιμακώνει την επιθετική πολιτική της, στέλνει ο στρατός, ενώ οι συγκρούσεις δεν λένε να κοπάσουν στις Καστανιές Έβρου, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες μετανάστες. Μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), τίθενται σε ισχύ τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη θωράκιση των συνόρων στις Καστανιές.

Σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου θα γίνει 24ωρη στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά από το Δ’ Σώμα Στρατού. Σε ανακοίνωσή του το Δ' Σώμα Στρατού γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε βολές τη Δευτέρα με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όλο το 24ωρο. Οι βολές δεν ήταν προγραμματισμένες να γίνουν, διευκρινίζει το Σώμα.

Η ανακοίνωση:

Το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανακοινώνει ότι, από την 02 Μαρτίου 2020 και καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα,τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όπως παρακάτω:

Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές , που περικλείονται από τα σημεία:α. ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων .β. ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.γ. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.δ. ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦΜανίτσας.ε. ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα Κήπων- ΕΦ Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα. Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων,τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων. Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

Υπενθυμίζεται πως χθες εκατοντάδες πρόσφυγες – μετανάστες, που έχουν κατασκηνώσει στις Καστανιές Έβρου, επιτίθονταν κατά διαστήματα εκσφενδονίζοντας πέτρες, ξύλα και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο βρεθεί μπροστά τους, εναντίον των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούσαν να αμυνθούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ