- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας
Στο ύψος του Μαρτίνου - Αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας
Απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στο κυβερνητικό σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.
Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ. Ήταν ακριβώς η ώρα που στη Βουλή εξελισσόταν η συζήτηση για την τροπολογία σε σχέση με το καθεστώς της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, που τίθεται πλέον η εταιρεία και στην οποία αντιδρούν οι εργαζόμενοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρωί χτυπούσαν οι καμπάνες στα γύρω χωριά απ' όπου ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι για το εργοστάσιο. Σε δηλώσεις τους τα συνδικαλιστικά στελέχη κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «δρα στη βάση ενός σχεδίου», σημειώνοντας ακόμη ότι «δεν πρόκειται για σχέδιο εξυγίανσης της βιομηχανίας».
Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, Ανδρέας Κορέτζελος, σημειώνει σε δηλώσεις του: «Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να παραμείνουν θεατές σε αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται και ήδη από αύριο ξεκινούν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».
Παράλληλα, κατηγορούν το υπουργείο ότι «δεν δέχεται κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους» και πως «προτιμά το μονόλογο», ενώ προβλέπουν ότι «με την ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία ουσιαστικά "τορπιλίζεται" κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με τους εργαζόμενους».
Δείτε εικόνες από την κινητοποίηση...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.