- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε 24ωρη αποχή προχωρούν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης - Τι ζητούν
Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη (18 Φεβρουαρίου) οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναφορά του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές που κατατίθενται ενώπιον των Πολυμελών Πρωτοδικείων. Την 24ωρη αποχή αποφάσισε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του.
Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας, η επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας των Πολυμελών Πρωτοδικείων αποτελεί «σημαντική οικονομική επιβάρυνση που δυσκολεύει την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη».
Την ίδια ημέρα, ο ΔΣΘ διοργανώνει, από κοινού με την Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, εκδήλωση - διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο θέμα (στις 6.30 μμ, στο συνεδριακό κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 14, στα Λαδάδικα).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιες πτήσεις ακυρώνονται - Τι ισχύει με τα εισιτήρια
Σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.