- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν διασώστες του ΕΚΑΒ - Καταδίκη δύο αλλοδαπών
Το χρονικό του αιματηρού συμβάντος στους Αμπελόκηπους
Δύο αλλοδαποί καταδικάστηκαν στη Θεσσαλονίκη για τον ξυλοδαρμό πληρώματος του ΕΚΑΒ κατά τη διακομιδή γυναίκας.
Σε φυλάκιση 10 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο αλλοδαποί στη Θεσσαλονίκη. Είχαν χτυπήσει διασώστες του ΕΚΑΒ πριν από δύο εβδομάδες στους Αμπελόκηπους. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ένοχους για πρόκληση σωματικών βλαβών και αντίσταση, ενώ οι κατηγορούμενοι -ένας 18χρονος Μαροκινός και ένας 25χρονος Αλγερινός- δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και δικάστηκαν ερήμην. Κατόπιν της ίδιας καταγγελίας κατέστησαν κατηγορούμενοι και τρεις ανήλικοι, αραβικής καταγωγής, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.
Όπως κατατέθηκε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, το καταγγελλόμενο συμβάν εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το πλήρωμά του κλήθηκε σε διαμέρισμα όπου ζει οικογένεια μεταναστών για περιστατικό λιποθυμίας γυναίκας.
«Αφού την παραλάβαμε, την κατεβάσαμε υποβασταζόμενη με το ασανσέρ στο ισόγειο. Μόλις βγήκαμε στο πλατύσκαλο της οικοδομής, εκείνη αντέδρασε κι άρχισε να φωνάζει, δείχνοντας άρνηση να συνεργαστεί για την μεταφορά της στο εφημερεύον νοσοκομείο» είπε, εξεταζόμενος ως μάρτυρας, ο πρώτος από τους δύο διασώστες που κατήγγειλαν τον εις βάρος τους ξυλοδαρμό.
«Εκείνη την στιγμή -συνέχισε ο ίδιος την κατάθεσή του- κατέβηκαν στο ισόγειο ο γιος της γυναίκας μαζί με άλλα άτομα και μας επιτέθηκαν ταυτόχρονα χτυπώντας μας με γροθιές και κλοτσιές… Ευτυχώς κάποια άλλα άτομα από αυτούς κατέβηκαν, μας προστάτεψαν και τους απομάκρυναν ενώ εμείς καλέσαμε την αστυνομία».
Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους. Σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Πρόδρομος Δεβελόγλου κατήγγειλε ότι πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν γίνει κατ’ επανάληψη στόχος προπηλακισμών και τραυματισμών, ενώ ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τα συναρμόδια υπουργεία να βρουν λύση στο πρόβλημα, διότι, όπως είπε, «θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να δώσουμε εντολή να μην μεταβαίνουν οι συνάδελφοι σε ανάλογα περιστατικά για την παροχή των πρώτων βοηθειών αν δεν έχουμε τη συνδρομή της Αστυνομίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι
Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής
Η κυκλοφορία στην περιοχή διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις
Η συνολική διάρκεια της θητείας τους έχει οριστεί στους δώδεκα μήνες
Αναλυτικά οι περιοχές - Δείτε τον χάρτη
Τι κατέθεσε στο δικαστήριο
Όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιοι δεν έχουν να φοβούνται από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Θα επιχειρήσει να περιγράψει τις συνθήκες και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στις 10:00 το πρωί οι 7 κατηγορούμενοι θα φύγουν από ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν στην Ευελπίδων για να τους απαγγελθούν κατηγορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
100 χρόνια από τον ισχυρότερο σεισμό της ελληνικής ιστορίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.