- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.
Εγκληματική ομάδα, που οργάνωνε επί μήνες τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών προς τα λιμάνια της Ιταλίας, κρυμμένων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες που κατασκεύαζαν μέλη της μέσα στα εμπορεύματα φορτηγών, εξάρθρωσε η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας.
Μια τέτοια κρύπτη αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, όταν έγινε έλεγχος μετά από πληροφορίες σε ένα φορτηγό που επρόκειτο να επιβιβαστεί στο πλοίο για Ιταλία στο νότιο λιμένα Πατρών και μέσα βρέθηκαν πέντε μετανάστες. Ο 55χρονος αλλοδαπός οδηγός συνελήφθη και στη συνέχεια, ακινητοποιήθηκαν από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν ο 30χρονος αρχηγός, ο 24χρονος υπαρχηγός και άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, όλοι αλλοδαποί.
Ακολούθησαν έρευνες σε πέντε σπίτια στο Ρίο και την Πάτρα, στα οποία συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί μέλη του κυκλώματος και ένας 30χρονος αλλοδαπός με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. Σε ένα από τα σπίτια εντοπίστηκαν άλλοι 22 αλλοδαποί τους οποίους κρατούσαν τα μέλη της σπείρας με σκοπό να τους κρύψουν σε κρύπτες φορτηγών για να τους βγάλουν παράνομα από την χώρα.
Κατά την διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν το φορτηγό και τα δύο Ι.Χ., συσκευές κινητής τηλεφωνίας, έγγραφα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να διαμορφώνουν τις κρύπτες και μετρητά ύψους 3.300 ευρώ. Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης εξετάζονται δύο τετράδια με σημειώσεις του αρχηγού για τα έσοδα από τη μεταφορά μεταναστών στο εξωτερικό, για να εξακριβωθεί πόσους κατάφεραν να φυγαδεύσουν και πόσα οχήματα χρησιμοποίησαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αφήνουν πίσω τους δύο ανήλικα παιδιά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ
Πότε θα το δούμε στον ουρανό
Οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική
Η ανακοίνωση των διοργανωτών στους θεατές του Athens Flying Week 2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης - Επιστρέφει εσπευσμένα από τη ΔΕΘ ο Νίκος Δένδιας
Συναγερμός στο Athens Flying Week - Αγωνία για τους δύο πιλότους
Επεισόδιο με σωματική βία και προπηλακισμούς στα σκαλοπάτια προς το παλιό λιμάνι
Η πυρκαγιά κατέστρεψε το διώροφο πέτρινο κτίριο του εργοστασίου - Σώθηκαν τα ιστορικά κελάρια και η κάβα
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προσωρινό λουκέτο σε σταθμούς του Μετρό
Στρατηγικό μνημόνιο με τον γερμανικό κολοσσό ανοίγει νέες προοπτικές για το νησί
Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες, 25 χώρες και 11 θεματικές ενότητες σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
Απέσπασαν πάνω από 175.000 ευρώ
Η συγκινητική ιστορία της Γεωργίας Ξανθοπούλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.