- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.
Εγκληματική ομάδα, που οργάνωνε επί μήνες τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών προς τα λιμάνια της Ιταλίας, κρυμμένων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες που κατασκεύαζαν μέλη της μέσα στα εμπορεύματα φορτηγών, εξάρθρωσε η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας.
Μια τέτοια κρύπτη αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, όταν έγινε έλεγχος μετά από πληροφορίες σε ένα φορτηγό που επρόκειτο να επιβιβαστεί στο πλοίο για Ιταλία στο νότιο λιμένα Πατρών και μέσα βρέθηκαν πέντε μετανάστες. Ο 55χρονος αλλοδαπός οδηγός συνελήφθη και στη συνέχεια, ακινητοποιήθηκαν από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν ο 30χρονος αρχηγός, ο 24χρονος υπαρχηγός και άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, όλοι αλλοδαποί.
Ακολούθησαν έρευνες σε πέντε σπίτια στο Ρίο και την Πάτρα, στα οποία συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί μέλη του κυκλώματος και ένας 30χρονος αλλοδαπός με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. Σε ένα από τα σπίτια εντοπίστηκαν άλλοι 22 αλλοδαποί τους οποίους κρατούσαν τα μέλη της σπείρας με σκοπό να τους κρύψουν σε κρύπτες φορτηγών για να τους βγάλουν παράνομα από την χώρα.
Κατά την διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν το φορτηγό και τα δύο Ι.Χ., συσκευές κινητής τηλεφωνίας, έγγραφα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να διαμορφώνουν τις κρύπτες και μετρητά ύψους 3.300 ευρώ. Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης εξετάζονται δύο τετράδια με σημειώσεις του αρχηγού για τα έσοδα από τη μεταφορά μεταναστών στο εξωτερικό, για να εξακριβωθεί πόσους κατάφεραν να φυγαδεύσουν και πόσα οχήματα χρησιμοποίησαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.