- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η μικρότερη χιονοκάλυψη των τελευταίων 15 ετών στην Ελλάδα
Τι δείχνουν τα στοιχεία του meteo για τον πρώτο μήνα του 2020
Μόνο το 3% της Ελλάδας καλύπτεται με χιόνια, σύμφωνα με στοιχεία του meteo.
Η χιονοκάλυψη στη χώρα μας τον Ιανουάριο κινείται σε πολύ χαμηλά, αλλά όχι πρωτόγνωρα, επίπεδα. Το 2020 είναι ένα από τα έτη με τη μικρότερη χιονοκάλυψη της περιόδου 2005-2020, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι προγνώσεις για το υπόλοιπο του μήνα δεν είναι ενθαρρυντικές για αξιόλογες χιονοπτώσεις, εκτός από μερικές κορυφές της Πίνδου.
Επομένως, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Αστεροσκοπείου, είναι πιθανό κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου να υπάρξει η ελάχιστη έκταση κάλυψης ορεινών περιοχών με χιόνι των τελευταίων 15 τουλάχιστον ετών. Η μικρότερη χιονοκάλυψη της τελευταίας 15ετίας υπήρξε το 2013 (1,7%) και το 2014 (1,8%), ενώ η μέγιστη το 2017.
Μπορεί, πάντως, να μην έπεσε αρκετό χιόνι τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο το meteο κατέγραψε πρόσφατα ρεκόρ βροχόπτωσης με βάση τις καταγραφές του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα μεγαλύτερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης πέρυσι εντοπίστηκαν στην Κρήτη, ιδίως στο νομό Χανίων, ενώ και η πόλη της Αθήνας βίωσε μια από τις πιο βροχερές χρονιές των τελευταίων 15 ετών.
Αντίθετα, τα μικρότερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης εντοπίστηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η περυσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα ξηρή, με την ετήσια βροχόπτωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης να υστερεί ακόμα και σε σχέση με τις Κυκλάδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.