- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της Ελένης Ράικου στην προανακριτική για Παπαγγελόπουλο και Novartis.
Στον πυρήνα της σκευωρίας Novartis και των «σκοτεινών» χειρισμών του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αναμένεται να εισέλθουν σήμερα (16:00) οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής με την κατάθεση της κυρίας Ελένης Ράικου.
Στις 4 το απόγευμα αναμένεται να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, προκειμένου να περιγράψει τις πιέσεις που ισχυρίζεται πως δέχθηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με την υπόθεση Novartis.
Πηγές από τη Βουλή χαρακτηρίζουν την Ελένη Ράικου ως «εξαιρετικά κρίσιμη μάρτυρα» και υποστηρίζουν ότι η κατάθεση της θα είναι πολυήμερη και θα βγάλει νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας και τους εκβιασμούς του μηχανισμού Ρασπούτιν. Εκτιμούν δε ότι οι αναφορές της κυρίας Ράικου θα αφορούν και σε άλλες σημαντικές δικαστικές υποθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ράικου, κατά την κατάθεσή της τον περασμένο Σεπτέμβριο ως μάρτυρας, προσκόμισε έγγραφα και στοιχεία, ενώ αναφέρθηκε σε όσα έχει καταγγείλει με επιστολές, έγγραφα, κ.λπ. την περίοδο κατά την οποία ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Ακόμη, η Ελένη Ράικου απάντησε σε ερωτήσεις του Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος επικεντρώθηκε στο ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», κατονομάζοντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Όπως είναι γνωστό, η Ελένη Ράικου, τον Μάρτιο του 2017 παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.