Ελλαδα

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» - Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία

Οδηγίες προς τους οδηγούς που θα μετακινηθούν το τριήμερο των Θεοφανίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια
Χιόνια/ © EUROKINISSI/MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» έρχεται και η Τροχαία ανακοινώνει έκτακτα μέτρα για τη μετακίνηση των οδηγών το τριήμερο των Θεοφανίων.

Αναλυτικά μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών το τριήμερο των Θεοφανίων ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της Ελλάδας από σήμερα, Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται νέο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας, με τη Βόρεια Ελλάδα να επηρεάζεται αρχικά. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη συνέχεια στη νοτιοανατολική Ελλάδα. Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» φέρνει μαζί της χιόνια, βροχές και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο (200 - 400 μέτρα), ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Ποιους αφορά

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τα ακόλουθα μέτρα για τους εκδρομείς του τριημέρου:

  • Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας θα απαγορεύσουν την κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κυριακή 06.00 πρωινή έως Δευτέρα 24.00 νυκτερινή ώρα.
  • Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.
  • Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιαστεί με αλυσίδες.

Επίσης:

  • Καλούνται οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Η Τροχαία και η Πυροσβεστική, θα είναι στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους με συναίσθηση ευθύνης. Να είναι σίγουροι πως γνωρίζουν να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες και να βεβαιώνονται πως τα οχήματά τους έχουν επάρκεια καυσίμων.

Η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποιεί ακόμη: «Η Πολιτεία, ο κρατικός μηχανισμός με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τους πολίτες ζητείται σεβασμός στα καιρικά φαινόμενα και οδική συμπεριφορά με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ