- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα: «Καιρός να κάνουμε τη δουλειά μας»
Κάλεσμα της Ουάσινγκτον στην Πιονγιάνγκ για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών
Οι ΗΠΑ αξιώνουν η Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών.
Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν προέτρεψε σήμερα την Πιονγκγιάνγκ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ουάσινγκτον να ξαναρχίσουν διμερείς συνομιλίες, τονίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει «όλα τα θέματα [κοινού] ενδιαφέροντος».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Λι Ντου-χουν στη Σεούλ, ο Μπίγκαν χαρακτήρισε «εχθρικές» και «ασύνετες» τις αξιώσεις της Πιονγκγιάνγκ και τόνισε πως η Ουάσινγκτον «δεν έχει χρονοδιάγραμμα, έχει στόχο» στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Απάντησε έτσι εμμέσως στην απαίτηση της Βόρειας Κορέας οι ΗΠΑ να κάνουν παραχωρήσεις — συγκεκριμένα, να συμφωνήσουν να αρχίσουν να αίρονται σταδιακά οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της — ως το τέλος της χρονιάς.
«Είναι καιρός να κάνουμε τη δουλειά μας. Ας την κάνουμε. Είμαστε εδώ, ξέρετε πώς να έρθετε σε επαφή μαζί μας», επέμεινε ο Μπίγκαν, απευθυνόμενος στους ηγέτες της Βόρειας Κορέας.
Η ένταση κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από μια σειρά δοκιμών όπλων από πλευράς Πιονγκγιάνγκ και την επανέναρξη των ανταλλαγών φραστικών πυρών ανάμεσα στη βορειοκορεάτικη κυβέρνηση και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που ανακίνησε ανησυχίες ότι οι δύο χώρες οδεύουν να μπουν ξανά σε τροχιά σύγκρουσης, όπως πριν από την έναρξη των διπλωματικών επαφών τους το 2018.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Πιο σοβαρά τραύματα φέρει μία δημοσιογράφος, η οποία ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Μαΐου. και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέχρι πότε θα τίθενται σε ισχύ
Το τριήμερο που περιμένουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Oι ποινές για τους παραβάτες
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε η έξοδος των εκδρομέων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμία
Λουλούδια και στεφάνια για τους εκτελεσθέντες άφησαν στο Σκοπευτήριο δεκάδες πολίτες
Στα ορεινά σημειώθηκαν χιονοπτώσεις
Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ
Η ανακοίνωση της Πρυτανείας
Ποια άλλα ονόματα τη συνοδεύουν
Πόσο θα παραμείνει κρεμασμένο στο σπίτι
«Τρέχει» ο διαγωνισμός «Σχεδίασε τα λεωφορεία της Αθήνας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.