- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία Αμερικανής βιολόγου στην Κρήτη: Στο ψυχιατρείο ο δράστης
«Έχουμε να κάνουμε με κάποιον φαντασιόπληκτο που επιζητούσε δημοσιότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;»
Στο ψυχιατρείο των φυλάκων Κορυδαλλού ο καθ ' ομολογίαν δολοφόνος της Σούζαν Ίτον στην Κρήτη. Τον παρακολουθεί ειδική επιτροπή.
Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού έχει μεταφερθεί από τα μέσα Νοεμβρίου ο 27χρονος καθ ' ομολογίαν δολοφόνος της διακεκριμένης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία έχασε τη ζωή της τόσο άδικα και βίαια, ενώ βρισκόταν στο αγαπημένο της Κολυμπάρι ως ομιλήτρια σε διεθνές συνέδριο Μοριακής Βιολογίας.
Ο νεαρός Χανιώτης παρακολουθείται από ειδική επιτροπή στο πλαίσιο της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που έχει παραγγελθεί από τις δικαστικές Αρχές.
«Τα γυρίζει» ο 27χρονος
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ο 27χρονος Χανιώτης, γιος ιερέα και πατέρας δύο μικρών παιδιών, φέρεται τώρα να ισχυρίζεται ότι ουδέποτε βίασε την άτυχη Αμερικανίδα σε αντίθεση με τα όσα είχε περιγράψει στην προανακριτική και ανακριτική απολογία του, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε δώσει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για όσα είχαν γίνει τη μοιραία ημέρα. Λεπτομέρειες που είχαν σοκάρει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων και το πανελλήνιο.
Πού οφείλεται η αλλαγή;
Η αλλαγή αυτή στη στάση του, σύμφωνα με την «Πατρίς», μπορεί να οφείλεται ενδεχομένως στο γεγονός ότι στα δείγματα που είχαν ληφθεί από τον κόλπο και τον πρωκτό της άτυχης Ίτον δεν ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του 27χρονου. Αυτό όμως σύμφωνα με τους ειδικούς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπήρξε και βιασμός, δεδομένου ότι η σορός ήταν σε κατάσταση προχωρημενης αποσύνθεσης.
Οι αρμόδιοι προχώρησαν σε λήψη σηπτικών υγρών στα οποία ενδεχομένως δεν συμπεριλήφθηκε το σπέρμα του 27χρονου ή ακόμα και αν ελήφθη δεν κατέστη δυνατή η ανίχνευσή του λόγω της σήψης. Τονίζεται ότι η ποιότητα του υλικού λόγω αποσύνθεσης συνιστά σαφή αποτρεπτικό παράγοντα ταυτοποίησης.
Για την υπεράσπιση, την οποία έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ. Παντελής Ζέλιος που ήδη τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει κομβική σημασία: τα δείγματα δεν ταυτοποιήθηκαν, επειδή δεν υπήρξε βιασμός ή επειδή δεν ήταν δυνατόν να ταυτοποιηθούν λόγω διαφόρων παραγόντων. Αναπόφευκτα προβληματίζεται και διερωτάται: «Έχουμε να κάνουμε με κάποιον φαντασιόπληκτο που επιζητούσε δημοσιότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;».
Πηγή: zarpanews.gr/patris.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.