- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Γηρυόνης»: Η ώρα του απολογισμού μετά το πέρασμά του
11.600 κεραυνοί, ρεκόρ βροχής τα 211 χιλιοστά στους Αγίους Θεοδώρους και ανέμων τα 111 χλμ/ώρα στην Αμοργό
11.600 κεραυνοί, ρεκόρ βροχής τα 211 χιλιοστά στους Αγίους Θεοδώρους και ανέμων τα 111 χλμ/ώρα στην Αμοργό, ο απολογισμός του «Γηρυόνη».
Πολύ μεγάλα ύψη βροχής τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, πολλοί κεραυνοί και ισχυροί άνεμοι συνόδευσαν το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο -συνοδευόμενο από μετωπικές επιφάνειες- κινήθηκε από την Ιταλία προς την Ελλάδα, προκαλώντας την καταστροφική κακοκαιρία «Γηρυόνης» από την Κυριακή έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ολικό ύψος βροχής καταγράφηκε στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας και ήταν 211 χιλιοστά. Ακολούθησαν Θάσος (186), Λήμνος (186), Αμόνι Κορινθίας (175), 'Αγιος Παύλος-Κουτσούφλιανη (163), Σιμωνόπετρα Αγίου Όρους (161) και Έμπωνας Ρόδου (154 χιλιοστά).
Καταιγίδες με έντονη κεραυνική δραστηριότητα εκδηλώθηκαν κατά κύριο λόγο στην κεντρική και στη νότια χώρα. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά το τριήμερο Κυριακής-Τρίτης κατέγραψε συνολικά 11.605 κεραυνούς, με τους 2.972 να πέφτουν στη θάλασσα και τους 8.633 στην ξηρά.
Ιδιαίτερα ενισχυμένοι άνεμοι έπνευσαν κυρίως τη Δευτέρα, οπότε καταγράφηκαν ριπές που ξεπέρασαν τα 100 χλμ/ώρα, με το ρεκόρ στην Αμοργό (111 χλμ/ώρα) και στη Φινοκαλιά Λασιθίου (101 χλμ/ώρα).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε πάνω της
Bίντεο καταγράφουν την ορμή του νερού
Τι αναφέρει μάρτυρας - Τα συλλυπητήριά του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια
Διακοπές ρεύματος έχουν καταγραφεί σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου
Πάνω από 140 χιλιοστά βροχής στην Αττική - Σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία
Ένας άνθρωπος πιο αιρετικός και τολμηρός ακόμα και από το μπαρ του, το θρυλικό Berlin
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική, εκτροπές σε μεγάλους άξονες
Επελαύνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
«Απομακρυνθείτε προς την περιοχή Γενοκτονίας»
Αναλυτικά οι περιοχές
Ισχυρές βροχές στην Αττική προκάλεσαν υπερχείλιση του ρέματος Βαλανάρη και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα
Μεταβάλλονται ευνοϊκώς τα καιρικά φαινόμενα
Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα για τις επόμενες ώρες
Η νέα πλατφόρμα library.onassis.org ανοίγει ελεύθερη πρόσβαση σε σπάνιες συλλογές επτά αιώνων
Η Εθνική Επιτροπή απορρίπτει τον μαζικό εμβολιασμό, προκρίνει βιοασφάλεια και εκρίζωση
Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πάνω από 30 βενζινάδικα
Επελαύνει η κακοκαιρία - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Πού θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές νερού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.