Ελλαδα

Θαμμένη στη λάσπη η Κινέτα - Εικόνες από drone

Κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, με την «επόμενη ημέρα» να είναι δύσκολη για τον οικισμό που επλήγη από την κακοκαιρία «Γηρυόνης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Drone κατέγραψε αποκαλυπτικές εικόνες από τις πλημμύρες στην Κινέτα
Drone κατέγραψε αποκαλυπτικές εικόνες από τις πλημμύρες στην Κινέτα/© INTIMENEWS/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Drone πέταξε πάνω από την Κινέτα: Αποκαλυπτικές εικόνες για το μέγεθος της καταστροφής.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Κινέτα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Ο «Γηρυόνης» προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα. Σπίτια και επιχειρήσεις γέμισαν νερά, δρόμοι «άνοιξαν» και ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, ρίχνοντάς τα σε δέντρα και αυλές κατοικιών. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να «κατέβει» το βουνό σε τμήματα του τοπικού και εθνικού οδικού δικτύου, με το οδόστρωμα να γεμίζει φερτά υλικά.

Πυροσβέστες χρειάστηκε να πάρουν στις πλάτες τους ηλικιωμένους για να τους απεγκλωβίσουν, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ότι «στην Κινέτα κινδύνεψαν ζωές».

Δείτε τις φωτογραφίες μέσω drone του INTIMENEWS από την πληγείσα περιοχή. Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ολόκληροι δρόμοι έχουν καλυφθεί από λάσπες, μεγάλη ποσότητα χώματος έχει μπει στις αυλές σπιτιών, ενώ σε ορισμένα σημεία της ακτογραμμής η θάλασσα έχει βγει στη στεριά...

kineta-drone-1.jpg

kineta-drone-2.jpg

kineta-drone-3.jpg

kineta-drone-4.jpg

kineta-drone-5.jpg

kineta-drone-6.jpg

kineta-drone-7.jpg

kineta-drone-8.jpg

kineta-drone-9.jpg

kineta-drone-10.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ