- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κύματα βροχών και καταιγίδων - Έρχονται διαδοχικά
Οι ελληνικές θάλασσες παραμένουν πολύ ζεστές τον Νοέμβριο
Διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τη χώρα τις επόμενες ημέρες, αλλά οι ελληνικές θάλασσες παραμένουν πολύ ζεστές τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.
Διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Από την άλλη, οι ελληνικές θάλασσες εξακολουθούν να έχουν θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα για μήνα Νοέμβριο.
Άστατος καιρός θα επικρατήσει στη χώρα σήμερα, με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα έως το μεσημέρι, κυρίως στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά. Παροδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στον νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.
Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα τοπικά αναμένεται να ενταθούν, ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην ανατολική Θεσσαλία και στην κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες, ένα μέτωπο αρκετά ισχυρών καταιγίδων θα προσεγγίσει το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, επηρεάζοντας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής χώρας.
Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Μακεδονίας, της Θράκης, καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Η έλευση του φθινοπώρου δεν έχει όμως επηρεάσει μέχρι στιγμής τις θάλασσες. Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά ένας μήνας με έντονα φαινόμενα στη χώρα μας, το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει, ωστόσο, ότι αυτήν την περίοδο οι ελληνικές θάλασσες έχουν διατηρηθεί αρκετά θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αυτό μάλιστα επιδρά και στην περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων που συνοδεύουν τις ατμοσφαιρικές διαταραχές και τα βαρομετρικά χαμηλά.
Τα στοιχεία σχετικά με την απόκλιση των επιφανειακών θερμοκρασιών της θάλασσας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές, δείχνουν ότι οι ελληνικές θάλασσες είναι αυτές τις ημέρες έως και τρεις βαθμούς θερμότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή τιμές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.