Εξελίξεις για τη δικογραφία Novartis εντός των ημερών
Αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια Εφετών εάν η υπόθεση θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή
Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια Εφετών εάν η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή.
Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια Εφετών εάν η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή.
Η Ολομέλεια Εφετών αναμένεται να λάβει απόφαση εντός του μήνα, είτε κατά την ήδη προγραμματισμένη για τις 21 Νοεμβρίου σύγκληση του Σώματος, που θα κρίνει και την υπόθεση για την πυρκαγιά στο Μάτι, είτε με νέα που πιθανότατα θα οριστεί για τις 28 Νοεμβρίου.
Οι Εφέτες μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα καλούνται να αποφανθούν αν την μεγάλη έρευνα που φέρει το όνομα ενός φαρμακευτικού κολοσσού πρέπει λόγω σοβαρότητος αλλά και ταχύτητας να αναλάβει να χειριστεί Ειδικός Εφέτης Ανακριτής. Η Ολομέλεια Εφετών εφόσον εγκρίνει δια ψηφοφορίας τις εισηγήσεις που θα γίνουν βάσει της παραγγελίας του κ. Πλιώτα, στην συνέχεια θα ορίσει και τους Εφέτες που θα αναλάβουν την περαίωση του συνόλου της ποινικής υπόθεσης και ως προς την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς που απασχολεί την Δικαιοσύνη από τα τέλη Δεκεμβρίου 2016 και ως προς εκείνα τα τμήματα που έχουν ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας και άλλα πρόσωπα.
Στο μεταξύ εισαγγελικές πηγές απορρίπτουν όσα φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της Προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής ο πρώην αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της φαρμακοβιομηχανίας Κωνσταντίνος Φρουζής περί πιέσεων που του ασκήθηκαν από την Εισαγγελέα Διαφθοράς ,τον Μάιο του 2018, ώστε να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα έναντι καθεστώτος προστασίας.
Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές στο Εφετείο, ο κ. Φρουζής κατέστη για πρώτη φορά κατηγορούμενος με ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για το αδίκημα της δωροδοκίας τον Φεβρουάριο του 2018, οπότε και εκδόθηκε διάταξη για απαγόρευση εξόδου του κατηγορουμένου από την χώρα καθώς και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του στην Ελβετία. Επομένως, τονίζουν, δεν ήταν δυνατόν να έγινε τέτοια πρόταση στον Κ. Φρουζή, αφού ήταν ήδη κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα. Αναφέρουν επίσης εισαγγελικές πηγές πως συνολικά ο κ. Φρουζής έχει καταθέσει δια υπομνημάτων για την υπόθεση τρεις φορές, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων .
Το επίμαχο ραντεβού του κατηγορουμένου, με τους συνηγόρους του, τον Μάιο του 2018 στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αφορούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αίτηση που έκανε ο ίδιος για άρση της δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση μετά την εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο
Αυξήσεις σε όλα τα οχήματα, εξαιρούνται οι μοτοσικλέτες
Δεν είχε δίπλωμα ούτε το 2023
Οι επόμενες κινήσεις τους
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας
Στιγμές fun και λάμψης powered by ΣΚΡΑΤΣ
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2025
Έχει διατεθεί στην ελληνική αγορά - Η ανακοίνωση της εταιρείας
Αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε λιμάνια, τελωνεία και εθνικές οδούς
Με αφορμή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Στο Κέντρο Υγείας άλλος αγρότης με έμφραγμα
Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και άρση των ποινικών διώξεων
Η ποινή που του επιβλήθηκε
Κλειστή είναι η Εθνική Οδός της Αθηνών - Πατρών
Έφυγαν τα τρακτέρ από το λιμάνι του Βόλου
Ήταν γνωστός στις Αρχές για παρόμοια αδικήματα
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τα πυροτεχνήματα έσκαγαν πάνω από τα κεφάλια των πολιτών
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στην περιοχή
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Μία άκρως γιορτινή «Καλημέρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.