- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Τι προσφέρει κάθε μέρα η Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών και Περιχώρων
Κάτοικοι και μερίδα μαθητών του ΕΠΑΛ στα Γιαννιτσά της Πέλλας έστησαν μπλόκο για να μη φθάσει λεωφορείο με πρόσφυγες σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στα Γιαννιτσά δεν είναι όλοι τόσο ακατάδεκτοι.
Η Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών και Περιχώρων «Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες» δείχνει πόσο πολύ διαφέρει με μία ανάρτηση-σχόλιο στο Facebook.
«Ας μιλήσουμε με αριθμούς. Τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από το ξενοδοχείο ήτανε 30. Τα παιδιά στη σημερινή διαδήλωση ήταν περίπου 50. Επί εποχής Ειδομένης όμως κάθε Τετάρτη και Παρασκευή οι Γιαννιτσώτισσες γυναίκες προσέφεραν μέχρι και 2500 μερίδες. Μαγειρεμένες τα χαράματα στις σπιτικές κουζίνες οι μερίδες αυτές ήταν το βραδινό για χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στην Ειδομένη και το Πολύκαστρο. Τα ψωμιά προσφορά από τους τοπικούς φούρνους εκατοντάδες! Τα ρούχα αφού τελείωσαν τα αποθέματα της πόλης έρχονταν από όλη την Ελλάδα και εθελοντές τα ταξινομούσαν και τα μοίραζαν. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή επί εβδομάδες! Όταν εγκαταστάθηκαν 1000 πρόσφυγες σε καμπ έξω από την πόλη οι δράσεις συνεχίστηκαν εκεί με αμείωτο ρυθμό. Σήμερα εθελοντές στηρίζουν με προσφορά ρούχων φιλοξενούμενους πρόσφυγες σε ξενοδοχεία εντός του νομού. Και η Συλλογική Κουζίνα συνεχίζει.. Προσφέρει 300 γεύματα κάθε δεύτερη Κυριακή σε άστεγους Έλληνες και πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Στα Γιαννιτσά την προσφυγούπολη, στα Γιαννιτσά που θρήνησε εκτελεσμένους από τους Ναζί υπάρχει και ρέει δυνατά ένα υπόγειο ρεύμα αντίστασης κατά του φόβου και του μίσους. Μην καταδικάζετε λοιπόν μια ολόκληρη πόλη λόγω της δημοσιότητας που επιλεκτικά δίνουν τα κανάλια στους εθνικιστές – ρατσιστές. Πιάστε μια κατσαρόλα και συναγωνιστείτε τις Γιαννιτσώτισσες ενάντια σε κάθε τι σκοτεινό!!!».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γιανιτσιώτισσες γυναικών οργανώνουν γεύματα για άστεγους Έλληνες και πρόσφυγες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Χωρίς επίσκεψη στον Δήμο Αθηναίων η έκδοση της Κάρτας Δακτυλίου - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πώς χρησιμοποιείται
Βίντεο με το σημείο όπου πραγματοποίησε βαριά προσγείωση
Συνελήφθη ο 27χρονος δράστης
Το χρονικό πριν από τη βαριά προσγείωση
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.