Ελλαδα

Χίος: Πώς έγινε το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στο προσφυγόπουλο

Συντετριμένος ο οδηγός του οχήματος - Τι ανάφερει στην ανακοίνωσή της η ΜΚΟ «Άρσις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόσφυγες στη Χίο
Πρόσφυγες στη Χίο/© politischios.gr

Νέες πληροφορίες για το πώς έχασε τη ζωή του το προσφυγόπουλο στη Χίο που παρασύρθηκε από όχημα ΜΚΟ.

Νέα στοιχεία για τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Χίο, όταν όχημα ΜΚΟ παρέσυρε και σκότωσε προσφυγόπουλο, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε ανακοίνωσή της η «Άρσις» εξηγεί πως ακριβώς έγινε το κακό. «Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα, στην περιοχή Αγία Ερμιόνη Χίου με θύμα ένα κορίτσι δύο ετών» αναφέρει αρχικά.

Και εξηγεί: «Η οικογένεια του παιδιού επέβαινε σε όχημα mini bus της οργάνωσης και επέστρεφε την ώρα του συμβάντος από επίσκεψή της στο νοσοκομείο της Χίου. Κατά την αποβίβασή τους, το παιδί διέφυγε του ελέγχου της μητέρας του, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά από το όχημα την ώρα που αυτό ξεκινούσε. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τον οδηγό του οχήματος και εργαζόμενο της ΑΡΣΙΣ, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται: «Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα, το οποίο έχει βυθίσει σε θλίψη τους γονείς του παιδιού, επιπρόσθετα από το τραύμα της προσφυγιάς που ήδη βιώνουν, καθώς και τον οδηγό - εργαζόμενο της ΑΡΣΙΣ, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση».

Και καταλήγει: «Η ομάδα της ΑΡΣΙΣ στο νησί της Χίου και στην υπόλοιπη χώρα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια, την οποία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ