- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού, Βασίλη Φλώρου.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού, Βασίλη Φλώρου, τον Σεπτέμβριο του 2018 στο γκαράζ του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, στην οποία γινόταν λόγος για προσχεδιασμένο έγκλημα προκειμένου ο θύτης να μην επιστρέψει στο θύμα τα χρήματα που του χρωστούσε. «Από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300.000 ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις. Γνώριζε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τις επιταγές και αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει έστω κι ένα ευρώ. Έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν, του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα. "Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω", είπε.
Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις», ανέφερε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, καταρρίπτοντας τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Μάλιστα, έκανε λόγο για έναν «ψυχρό εγκληματία», ο οποίος «είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι, είχε μεθοδεύσει την πράξη του». Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε: «Με έπνιγε το άδικο. Πήγα στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ, δεν θυμάμαι πόσες φορές. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.