Ελλαδα

Τι κάνει ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης για μια πιο καθαρή Αθήνα

Συνεχίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από τις γειτονιές - Σε ισχύ ολοκληρωμένο σχέδιο για την αλλαγή της εικόνας στους δρόμους της πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκουπίδια στην Αθήνα
Σκουπίδια στην Αθήνα/© INTIMENEWS/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Αυτές είναι οι ενέργειες του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη για «μια Αθήνα καθαρή και φιλική».

Με όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τα τεχνολογικά του μέσα ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης την αποκομιδή απορριμμάτων στις γειτονιές της Αθήνας, μετά τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων που ξεκίνησαν την Τετάρτη 16  Οκτωβρίου και συνεχίστηκαν μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει επιστρατεύσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της, προκειμένου να αυξηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα προγράμματα αποκομιδής αλλά και οδοκαθαρισμού. Στόχος είναι μέχρι την Κυριακή η εικόνα της πόλης να έχει αποκατασταθεί πλήρως και στις 129 γειτονιές της.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ολοκληρωμένο  σχέδιο  του Δήμου Αθηναίων για μια Αθήνα καθαρή και φιλική για κατοίκους και επισκέπτες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς:

  • Ξεκίνησε εδώ και έναν μήνα, έπειτα από πολλά χρόνια, το τακτικό πλύσιμο των κάδων και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες.
  • Τον επόμενο μήνα ολοκληρώνεται η προμήθεια στολών για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που αποτελούν σημαντικό εργαλείο τόσο για την ασφάλεια όσο και για την υγεία τους.
  • Την επόμενη εβδομάδα προστίθενται επιπλέον εργαζόμενοι στην υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που ολοκληρώθηκε.
  • Αναμένεται σύντομα η παράδοση νέου τεχνολογικού εξοπλισμού που θα περιλαμβάνει και πλυστικά μηχανήματα, τα οποία θα μπορούν να πλένουν δρόμους και πεζοδρόμια σε ολόκληρη την πόλη.
  • Προχωράει γρήγορα ο διαγωνισμός για τους νέους πλαστικούς κάδους, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να διπλασιαστεί ο αριθμός των σιδερένιων για τους οποίους προχωράει επίσης άμεσα άλλος διαγωνισμός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ