- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γερμενής: Η δολοφονία Φύσσα ήταν μία πράξη που έκανε ένας ηλίθιος
«Είναι δυνατόν να είμαστε εδώ ένα ολόκληρο κόμμα;»
«Η δολοφονία Φύσσα ήταν μία πράξη που έκανε ένας ηλίθιος. Να μου πείτε τι μου καταλογίζετε» είπε ο πρώην βουλευτής Γιώργος Γερμενής.
Ζητώντας από την πρόεδρο να τον ρωτά μόνο «για τα συγκεκριμένα πράγματα που κατηγορούμαι» και αναφερόμενος στη δολοφονία Φύσσα ως μία πράξη «που έκανε ένας ηλίθιος ανάμεσα σε δύο παρέες που τσακώνονταν» απολογήθηκε στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο τρίτος πρώην βουλευτής του κόμματος Γιώργος Γερμενής.
Ο Γ.Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας», δήλωσε εξαρχής ότι η δίωξη σε βάρος ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής της περιόδου 2012-2013 είναι «πολιτική» με στόχο να ανακοπεί η ανοδική πορεία του κόμματος. Για τον εαυτό του δήλωσε πως η προφυλάκιση του είχε αποφασιστεί δύο μέρες πριν να παρουσιαστεί στις ανακρίτριες της υπόθεσης και ζήτησε από την πρόεδρο να του πει για τι ακριβώς κατηγορείται. «Πείτε μου τι μου καταλογίζετε; Είναι δυνατόν να είμαστε εδώ ένα ολόκληρο κόμμα; Είναι ντροπή. Δεν ζούμε σε κατοχική χώρα. Πήρα 22 χιλιάδες ψήφους, είναι δυνατόν;».
Αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με διάφορα επεισόδια, που μάρτυρες τον κατονομάζουν ως παρόντα, ο κατηγορούμενος προκάλεσε πολλές φορές τις αυστηρές παρατηρήσεις της προέδρου καθώς της ζητούσε να τον ρωτήσει «συγκεκριμένα» και όχι «γενικά» για όσα καταλογίζει η δικογραφία στην ηγετική ομάδα της ΧΑ. Όπως είπε, εντάχθηκε στην Χρυσή Αυγή την δεκαετία του 1990 «μετά τα γεγονότα με το Μακεδονικό», ανέφερε ότι ουσιαστικά αποχώρησε αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογές για δικούς του λόγους και άφησε να εννοηθεί ότι ήδη «μιλάει» με άλλον πολιτικό φορέα.
Κατά τον κατηγορούμενο όλη η δικαστική περιπέτεια της Χρυσής Αυγής οφείλεται σε πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ η άνοδος του κόμματος οφειλόταν, όπως είπε, στην πτώση «του ΛΑΟΣ που ψήφισε το Μνημόνιο».
Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας, ο Γ.Γερμενής αρνήθηκε ότι γνωρίζει για «Τάγματα εφόδου» αλλά και για καταστατικό του κόμματος που προϋπήρχε αυτού που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο το 2012.
Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανέφερε πως την κατακρίνουν και πως ακόμη και σήμερα δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έγινε: «Δύο παρέες τσακωθήκανε και πήγε ένας ηλίθιος και έκανε αυτό που δεν έπρεπε να κάνει. Ένα πολιτικό κόμμα που ανέβαινε το έστειλε στα κάτεργα».
Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν με άτομα του χώρου σας; Σε τοπική της Χρυσής Αυγής; Δεν αναρωτηθήκατε; Θα επηρέαζε τη συνέχεια σας στο κόμμα;
Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τι γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μόνο μία δολοφονία. Τρομερό αυτό αλλά μόνο για την δολοφονία αυτού του χριστιανού κατηγορούμαστε ως εγκληματική οργάνωση; Ποιες δολοφονίες έχουμε κάνει;
Πρόεδρος: Δεν αναφέρεται στη δικογραφία μόνο η δολοφονία Φύσσα.
Για το ψευδώνυμο «Καιάδας» ο κατηγορούμενος είπε πως το χρησιμοποιούσε σε μία μπάντα χέβι-μέταλ μουσικής. Αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει σε ερωτήσεις της Έδρας αν το συγκρότημα αυτό είχε φέρει σε συναυλία του Γερμανό μουσικό και αν είχαν ακουστεί εκεί εθνικοσοσιαλιστικά συνθήματα, λέγοντας «κατηγορείται το συγκρότημα;».
Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί την Τετάρτη με τους επόμενους δύο πρώην βουλευτές οι οποίοι σύμφωνα με τον κατάλογο είναι ο Αντώνιος Γρέγος και η σύζυγος του γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.