- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τατσόπουλος: Η δραματική περιγραφή του γιατρού που τον χειρούργησε
«Συνήθως αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις»
«Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό», είπε για τον Πέτρο Τατσόπουλο ο γιατρός που τον χειρούργησε.
Τα πρώτα λεπτά της άφιξης του Πέτρου Τατσόπουλου με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και όσα ακολούθησαν περιέγραψε μιλώντας στον Alpha ο γιατρός που χειρούργησε τον συγγραφέα και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρης Λυμπεριάδης.
«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι σταθερός, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους του για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε έξω στην κλινική», δήλωσε ο κ. Λυμπεριάδης.
Απαντώντας στην ερώτηση σε ποια κατάσταση τον παρέλαβαν οι γιατροί ο κ. Λυμπεριάδης τόνισε ότι «συνήθως αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις, υπήρχε ρήξη αορτής, ρήξη ανιούσης αορτής και επιπωματισμός δηλαδή είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα μέσα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά». Συνεχίζοντας είπε: «Εμένα με φωνάξανε, είχε σχεδόν 0 πίεση και τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας. Καταφέραμε πιάσαμε την αορτή, κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί από μέσα».
Στην ερώτηση αν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ο γιατρός τόνισε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. «Το Ιπποκράτειο ήταν σε ετοιμότητα και ευτυχώς καταφέραμε και σώσαμε τον άνθρωπο», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.