Προσφυγή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κατά της απόφασης των ναυτεργατικών σωματείων να κηρύξουν αύριο, Τετάρτη 24ωρη απεργία.
Προσφυγή στο Πρωτοδικείο Πειραιά κατά της απόφασης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων, να προχωρήσουν για αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου σε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, προχώρησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που καλύπτονται και από τη σχετική απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση από τη 00.01, έως τις 24.00, στις 2 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι η προσφυγή εκδικάστηκε στη 1.00 το μεσημέρι και η έκδοση της απόφασης αναμένεται τις αμέσως επόμενες ώρες.
Με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Αντώνης Νταλακογιώργος πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι παράσταση στον υπουργό Ναυτιλίας, προκειμένου «να επισημάνει την απαράδεκτη ανάμειξη και παρέμβαση υπηρεσιών του υπουργείου κατά την διάρκεια της απεργίας στις 24/9/2019».
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ σε δήλωσή του σημειώνει ότι «το δικαίωμα της απεργίας ήταν και θα παραμείνει όπλο στα χέρια των εργαζομένων και αυτοί θα αποφασίσουν το πότε και το πώς θα το χρησιμοποιήσουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων τους». Επισημαίνει επίσης «ότι οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν καμιά πολιτική νομιμοποίηση να παρεμβαίνουν, να μετατρέπονται σε όργανα καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων και στην πράξη να αποτελούν τον κατασταλτικό μηχανισμό των εφοπλιστών για την υπονόμευση και το χτύπημα της απεργίας των ναυτεργατών».
Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη σε περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, από τις 5 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, και τονίζει ότι «ο όποιος σχεδιασμός να χτυπηθεί η απεργία θα αποτύχει».
Στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.