- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Novartis: Στη Βουλή οι καταθέσεις Στουρνάρα και Ράικου
Αναφέρθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα και ειδικά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
Στη Βουλή διαβιβάζονται οι χθεσινές καταθέσεις του Γιάννη Στουρνάρα και της Ελένης Ράικου για να ενταχθούν στη δικογραφία για τη Novartis.
Στη Βουλή, προκειμένου να ενταχθούν στην ήδη υπάρχουσα στο Κοινοβούλιο δικογραφία για τη Novartis, διαβιβάζονται οι χθεσινές καταθέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν ποινική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, μέσω του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Βασίλη Πλιώτα, διαβίβασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης τις δύο καταθέσεις και όσα έγγραφα και υπομνήματα κατέθεσαν, χθες, ο Γιάννης Στουρνάρας και η Ελένη Ράικου. Στη συνέχεια, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να διαβιβάσει τις δύο αυτές καταθέσεις κ.λπ. στη Βουλή.
Οι καταθέσεις των δύο χθεσινών μαρτύρων διαβιβάζονται στη Βουλή, καθώς αναφέρθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα και ειδικά στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ η Ελένη Ράικου αποκάλυψε ότι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», που έχει αναφερθεί στο παρελθόν, είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Αναλυτικότερα, η Ελένη Ράικου, κατά τη χθεσινή κατάθεσή της ως μάρτυρας, προσκόμισε έγγραφα και στοιχεία, ενώ αναφέρθηκε σε όσα έχει καταγγείλει με επιστολές, έγγραφα, κ.λπ. την περίοδο κατά την οποία ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Ακόμη, η Ελένη Ράικου απάντησε σε ερωτήσεις του Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος επικεντρώθηκε στο ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».
Όπως είναι γνωστό, η Ελένη Ράικου, τον Μάρτιο του 2017 παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.
Παράλληλα, ο Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος χθες στο γραφείο του Λάμπρου Σοφουλάκη, κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό, όπως το χαρακτήρισε) και συνοπτική περίληψη της όλης υπόθεσης, απάντησε σε ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού και αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.