- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνολικά 59 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σήμερα Τετάρτη από σκάφη του Λιμενικού και της Frontex στη Χίο.
Στον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό 35 αλλοδαπών προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη νήσο Παναγιά Οινουσσών, τους ανωτέρω αλλοδαπούς, τους οποίους απεγκλώβισε και επιβίβασε επί του σκάφους και στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμένα Χίου.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση έξι αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Συγκεκριμένα, το σκάφος εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ'' ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Ακόμη, στον εντοπισμό και τη διάσωση 18 αλλοδαπών προέβη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ''ΜΕΓΑΣ ΛΙΜΙΩΝΑΣ'' ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 20,61% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο 11,16% της Δευτεροβάθμιας στις σημερινές κινητοποιήσεις
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Εκτός λειτουργίας σύστημα ανίχνευσης διαρροής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας
Μετά τη νέα ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.