Ελλαδα

Ρ. Ρίζος: τον εμπλέκουν σε κύκλωμα σωματεμπορίας

Και σε επιχειρήσεις, ως «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57822-115681.jpg

Σε «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» μέσω πλήθους ακινήτων, αλλά και σε επενδύσεις σε αλυσίδα επιχειρήσεων ως κάλυψη σε κύκλωμα σωματεμπορίας, εμπλέκουν το συνδικαλιστή της ΔΕΗ κ. Ρίζο Ρίζο, ήδη κατηγορούμενο για απάτη κατά του Δημοσίου, σειρά δημοσιευμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη «Realnews», ο κ. Ρίζος φέρεται ότι είχε ανοίξει στο όνομα της κόρης του επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας: ένα φούρνο στην οδό Ερμού (με κεφάλαιο τουλάχιστον 250.000) και καφέ μπαρ στην πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν η κόρη του κ. Χριστιάννα Ρίζου και συνέταιροι.

Ακόμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος», ο κ. Ρίζος φέρεται να είχε επαφές – μέσω συγγενικού προσώπου του - με ιδιοκτήτη δύο αλυσίδων φούρνων, που είχε φυλακιστεί επειδή έφερνε στην Ελλάδα αλλοδαπές για σεξουαλική εκμετάλλευση (τράφικινγκ), ενώ ήταν ιδιοκτήτης και καταστήματος στριπτίζ.

Πάντοτε κατά την εφημερίδα, «το κύκλωμα νομιμοποιούσε τα κέρδη του μέσω της ίδιας εταιρίας φούρνων, με την αγορά ακινήτων, καθώς επίσης και τη λειτουργία νυχτερινών κέντρων. Επιπλέον διοχέτευαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς χρημάτων». 

Όπως είναι γνωστό, σειρά ακινήτων της οικογένειας Ρίζου έχουν δεσμευτεί από την Αρχή για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος μετά την ανακάλυψη του λογαριασμού του συνδικαλιστή σε κυπριακή offshore. Ο κ. Ρίζος αντιμετωπίζει κατηγορία για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος.Οι έρευνες της ΕΛΑΣ και της Αρχής συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρίζος Ρίζος υπήρξε μεγαλοσυνδικαλιστής (οργανωτικός γραμματέας) της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, με αρχική προέλευση το ΚΚΕ (αποχώρησε), ενώ έχει περάσει και από τον ΣΥΡΙΖΑ (διαγράφτηκε), ενώ τελευταία συνέπελεε με τον κ. Φωτόπουλο, παρόλο που είχαν κατέβει σε διαφορετικά ψηφοδέλτια.

Μ.Φ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ