- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Εκατοντάδες ελεφαντάκια στολίζουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης
Έρχεται η 84η ΔΕΘ και η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα φέτος
Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες ελεφαντάκια στόλισαν τον ουρανό της πόλης προς τιμήν της Ινδίας, τιμώμενης χώρας στην 84η ΔΕΘ.
Με εκατοντάδες χρωματιστά ελεφαντάκια -κόκκινα, πράσινα και μπλε- στολίστηκε ο ουρανός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της 84ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ), η οποία έχει ως τιμώμενη χώρα την Ινδία.
Συνεχίζοντας την παράδοση που καθιερώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια (το 2017 κρεμάστηκαν κόκκινα κινεζικά φαναράκια προς τιμήν της Κίνας και το 2018 χαρτονένια αστέρια στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας για τις ΗΠΑ), η ΔΕΘ-Helexpo AE έδωσε φέτος ινδικό «αέρα» στην πόλη.
«Ήδη κρεμάστηκαν περισσότερα από 300 ελεφαντάκια στις περιοχές των οδών Αγγελάκη, Τσιμισκή, 3ης Σεπτεμβρίου και Εγνατία και στις πλατείες ΧΑΝΘ και Σιντριβανίου, ενώ στον πεζόδρομο της Πλατείας Αριστοτέλους θα αναρτηθούν ινδικά "σκουλαρίκια" (λάβαρα). Συνολικά τα ελεφαντάκια αναμένουμε να φτάσουν τα 500. Ο τρόπος δε, με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί δεν είναι τυχαίος. Είναι σε τέτοια διάταξη, ώστε να βαδίζουν όλα προς το σήμα της φετινής ΔΕΘ, που είναι τοποθετημένο στο κέντρο κάθε παράταξης, γιατί αυτό θεωρείται πως φέρνει τύχη» σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης.
Περισσότερα για την ινδική - και όχι μόνο - συμμετοχή στην 84η ΔΕΘ (7-15 Σεπτεμβρίου) θα γίνουν γνωστά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.