Φωτιά στον Υμηττό: Καλύτερη η εικόνα
Έχουν κοπάσει οι άνεμοι - Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο
Καλύτερη είναι σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς στους πρόποδες του Υμηττού.
Καλύτερη είναι σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς που μαίνεται από τα ξημερώματα στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία, στην οδό Σερρών, και πλέον κινείται νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά έχοντας φτάσει στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Αυτό ίδιο δήλωσε στον RealFM ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.
Ο γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, διαβεβαίωσε ότι είναι σε ύφεση τα μέτωπα. «Έχουμε όμως ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε», πρόσθεσε και διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν νέες πύρινες εστίες, αλλά μόνο αναζωπυρώσεις.
Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο να μην μπει η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής και εκεί κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των ισχυρότατων επίγειων δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, γι’ αυτό και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.
Σε ό,τι αφορά στις ζημιές μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε πάνω της
Bίντεο καταγράφουν την ορμή του νερού
Τι αναφέρει μάρτυρας - Τα συλλυπητήριά του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια
Διακοπές ρεύματος έχουν καταγραφεί σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου
Πάνω από 140 χιλιοστά βροχής στην Αττική - Σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία
Ένας άνθρωπος πιο αιρετικός και τολμηρός ακόμα και από το μπαρ του, το θρυλικό Berlin
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική, εκτροπές σε μεγάλους άξονες
Επελαύνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
«Απομακρυνθείτε προς την περιοχή Γενοκτονίας»
Αναλυτικά οι περιοχές
Ισχυρές βροχές στην Αττική προκάλεσαν υπερχείλιση του ρέματος Βαλανάρη και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα
Μεταβάλλονται ευνοϊκώς τα καιρικά φαινόμενα
Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα για τις επόμενες ώρες
Η νέα πλατφόρμα library.onassis.org ανοίγει ελεύθερη πρόσβαση σε σπάνιες συλλογές επτά αιώνων
Η Εθνική Επιτροπή απορρίπτει τον μαζικό εμβολιασμό, προκρίνει βιοασφάλεια και εκρίζωση
Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πάνω από 30 βενζινάδικα
Επελαύνει η κακοκαιρία - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.