- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΤΕΙ Σερρών: Αποφυλακίστηκε ο καθηγητής «φακελάκης»
Συνελήφθη τον Οκτώβριο κατηγορούμενος ότι λάμβανε φακελάκια από φοιτητές του
Σκάνδαλο ΤΕΙ Σερρών: Αποφυλακίστηκε ο καθηγητής «φακελάκης» δέκα μήνες μετά τη σύλληψή του.
Αποφυλακίστηκε, όπως αναφέρει το protothema, σύμφωνα ο καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΙ Σερρών), Κλεάνθης Κωνσταντινούδης, ο οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο κατηγορούμενος ότι λάμβανε φακελάκια από φοιτητές του.
Μαζί με τη σύλληψή του άρχισε, προ οκτώ περίπου μηνών, να ξεδιπλώνεται το σκάνδαλο με τα φακελάκια, καθώς εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξανάγκαζε φοιτητές να πληρώνουν αδρά προκειμένου να περάσουν τα μαθήματα στο ΤΕΙ Σερρών.
Όπως αποκαλύπτεται από τς τελευταίες εξελίξεις, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την προσφυγή του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια και ο καθηγητής βγήκε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018.
Έκτός φυλακής είναι εδώ και μερικές μέρες και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου των Σερρών, μέσω του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γίνονταν οι πληρωμές.
Σχεδόν δύο μήνες μετά την επεισοδιακή σύλληψη του καθηγητή Κλεάνθη Κωνσταντινούδη μέσα στο ΤΕΙ Σερρών, η Σύγκλητος του ΤΕΙ αποφάσισε ομόφωνα την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε μία προσπάθεια να εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φοιτητή, η «φάμπρικα» ήταν στημένη ως εξής. «Αφού μας έκοβαν συνεχως στα μαθήματα όσο κι αν διαβάζαμε, επικοινωνούσε μαζί μας ο ιδιοτήτης του φροντιστηρίου. Μας έλεγε πως το φροντιστήριό του λειτουργεί για τα μαθήματα των τριών καθηγητών και πως υπάρχει τρόπος να περάσουμε τα μαθήματά τους. Φυσικά ο τρόπος ήταν να τα πληρώσουμε αδρά. 250 ευρώ το μάθημα. Τα μαθήματα στο φροντιστήριο ήταν καθαρά εικονικά. Να φανταστείτε πως αν είχαμε κάποια απορία μας έλεγαν ότι δεν έχει σημασία να τα καταλάβουμε, αρκεί να γράψουμε τις απαντήσεις στα θέματα που θα μας έδιναν. Ήταν πάντα αυτά που έπεφταν στην εξεταστική. Εγώ, μάλιστα, σε ένα μάθημα, δεν έγραψα απολύτως τίποτα, και με περάσαν με καλο βαθμό. Και δεν ήταν μόνο ο Κωνσταντινούδης. Υπήρχαν άλλοι δύο καθηγητές που ακολουθούσαν την ίδια μέθοδο. Δηλαδή, δεν μας περνούσαν αν δεν πηγαίναμε στο φροντιστήριο. Μόνο που αυτοί ήταν λίγο πιο προσεκτικοί. Για να μας περάσουν, έπρεπε να γράψουμε κιόλας στην εξεταστική, ενώ ο Κωνσταντινούδης μας περνούσε ακόμη κι αν δεν γράφαμε τίποτα, όπως έγινε στην περίπτωσή μου».
Στον «αέρα» έμειναν σπουδαστές καθώς ακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2018 στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών μετά το σκάνδαλο με τον καθηγητή που ζητούσε ανταλλάγματα για να περάσει τους φοιτητές στα μαθήματά του.
Πρόκειται για τις εξετάσεις σε έξι μαθήματα που δίδασκε ο εν λόγω καθηγητής και για τα οποία η Αστυνομία είχε κατάσχει πάνω από 2.500 γραπτά τα οποία στην πλειονότητά τους ήταν λευκές κόλλες βαθμολογημένα με… 6.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.