- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δίκη Χρυσής Αυγής: Άλλαξε την κατάθεσή του ο Νικόλαος Τσόρβας
Αναίρεσε κρίσιμο σημείο της ανακριτικής απολογίας του
Απολογήθηκε ο προτελευταίος κατηγορούμενος στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα, αναιρώντας προηγούμενο επιβαρυντικό ισχυρισμό του για στέλεχος της οργάνωσης.
Αναιρώντας κρίσιμο σημείο της ανακριτικής απολογίας του λογοδότησε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Νικόλαος Τσόρβας.
Ο κατηγορούμενος είπε και επέμεινε σήμερα ότι δεν είδε στο αυτοκίνητο του δράστη της δολοφονίας του μουσικού, Γιώργου Ρουπακιά, συνοδηγό.
Ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους που παραδέχεται πως βρέθηκε στην Τσαλδάρη την επίμαχη ώρα που έπεσε θανάσιμα μαχαιρωμένος ο Παύλος Φύσσας δεν είδε συμπλοκή, όπως δεν είδε και τη σκηνή του φόνου.
Χθες, ο εξάδελφός του, Αθανάσιος Τσόρβας, ανέφερε πως όταν βρέθηκε μαζί με τον Νικόλαο Τσόρβα στον τόπο του εγκλήματος δεν είδε τον καθ' ομολογία δολοφόνο, Γιώργο Ρουπακιά.
Στην απολογία του, σήμερα, ο Νικόλαος Τσόρβας αναίρεσε προηγούμενη ανακριτική απολογία του, λέγοντας πως τελικά δεν είδε συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά.
Ο κατηγορούμενος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την πρόεδρο για τη νέα εκδοχή που υιοθέτησε σήμερα, ωστόσο επέμεινε στην άποψη πως ο Ρουπακιάς πήγε στον τόπο του εγκλήματος μόνος του. Το αν πήγε μόνος του ή όχι ο καθ' ομολογία δολοφόνος στο σημείο του εγκλήματος απασχολεί στο δικαστήριο, καθώς ο θεωρούμενος ως συνοδηγός του δράστη της δολοφονίας είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, το κινητό του οποίου βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά. Ο ίδιος ο Καζαντζόγλου, αν και άλλα στοιχεία της υπόθεσης τον συνδέουν με τον τόπο και τον χρόνο, αρνείται πως βρέθηκε εκεί.
Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στο μήνυμα-κάλεσμα για τα γραφεία της Τοπικής το επίμαχο βράδυ. Είπε πως πήγε μαζί με τον Αθανάσιο Τσόρβα, αλλά τα βρήκαν κλειστά. Και αυτός υποστήριξε ότι φεύγοντας, τυχαία, είδαν το αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και το ακολούθησαν. Στην ανακρίτρια είχε αναφερθεί και σε δεύτερο άτομο που είχε δει στη θέση του συνοδηγού. Σήμερα, ωστόσο, δεν ανέφερε συνοδηγό, με αποτέλεσμα να δεχθεί ερωτήσεις από έδρας.
Κατηγορούμενος: Στην αρχή νόμιζα ότι είδα, αλλά ήταν άλλο αυτοκίνητο τελικά.
Πρόεδρος: Αναφέρεστε σε ένα χέρι που ο συνοδηγός είχε απ' έξω; Ήσασταν τόσο περιγραφικός...
Κατηγορούμενος: Δεν έγινε έτσι. Δεν είδα άλλο άτομο, σε άλλα αμάξια είδα συνοδηγούς με το χέρι απ' έξω. Στου Ρουπακιά δεν είδα. Εγώ δεν περιέγραφα το αμάξι του Ρουπακιά. Είπα στην ανακρίτρια ότι στο αμάξι του Ρουπακιά δεν ήταν κανένας και περιέγραψα τι είδα στα άλλα οχήματα. Τότε εκείνη χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε «λες ψέμματα».
Πρόεδρος: Σε άλλο σημείο της απολογίας σας στην ανακρίτρια, πάντως, λέτε ότι είδατε μόνο του το αμάξι του Ρουπακιά και ότι έλειπαν τα δύο άτομα...
Πάρεδρος: Η περικοπή της απολογία σας είναι πολύ αναλυτική... τα λέτε με πολύ λεπτομέρεια. Πώς κάθονταν...
Κατηγορούμενος: Τα έχω πει στην ανακρίτρια αλλά όχι για το αμάξι του Ρουπακιά. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως στο σημείο που μαχαιρώθηκε ο Παύλος Φύσσας δεν είδε συμπλοκή: «Άκουσα φωνές σαν τσακωμό. Δεν ήταν σαν φωνές κατά τη διάρκεια πάλης. Υπήρχε μια κινητικότητα αλλά δεν είδα ανθρώπους να τσακώνονται. Υπήρχε ένταση αλλά όχι σωματική, μόνο με τις φωνές». Όπως, μάλιστα, σημείωσε, αυτός δεν άκουσε το «αστυνομία σπάστε», που είπε χθες ο εξάδελφός του πως άκουσαν και έφυγαν. «Είδα ανθρώπους να φεύγουν σαστισμένοι, σαν κάτι να έχει γίνει», πρόσθεσε.
Πρόεδρος: Περιέργεια για το τι είχε γίνει, δεν είχατε;
Κατηγορούμενος: Είχα, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω. Αν συνέβαινε κάτι με τον Ρουπακιά θα το μάθαινα την επόμενη ημέρα...
Πρόεδρος: Γιατί πήγε το μυαλό σας στον Ρουπακιά;
Κατηγορούμενος: Γιατί ο Ρουπακιάς σταμάτησε. Αυτόν ήξερα, αυτός με ενδιέφερε. Είδα το αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα, αλλά μέχρι εκεί.
Ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως ήξερε μόνο φυσιογνωμικά τον Παύλο Φύσσα, από τις συναυλίες του.
Λόγω κωλύματος μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου, η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του τελευταίου κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Αριστοτέλη Χρυσαφίτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.