- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Δραπανιάς με τη ματιά του Σταύρου Θεοδωράκη
Δείτε 20 cart postal σε ένα βίντεο ενός λεπτού πάνω στα μουσικά «πατήματα» του συρτού
Μια νοσταλγική ανάρτηση στο facebook, σχετικά με τον Δραπανιά όπου περνούσε τα παιδικά του καλοκαίρια έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Μια νοσταλγική ανάρτηση στο facebook, σχετικά με τον Δραπανιά όπου περνούσε τα παιδικά του καλοκαίρια έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Στον Δραπανιά που πέρναγα τα παιδικά μου καλοκαίρια δεν είχε τουρίστες.
Και πως να φτάσουν άλλωστε, που ο δρόμος από τα Χανιά ήταν σαν χαλασμένο φιδάκι. Όσοι τολμούσαν το ταξίδι στο δυτικό άκρο της Κρήτης, σταματούσαν το πολύ για ένα μπιράλ και αμέσως μετά έφευγαν για τις θάλασσες μήπως και ξεζαλιστούν.
Η νέα εθνική όμως πριν αρκετά χρόνια άλλαξε τα πάντα. Τα χωράφια με τις καρπούζες, έγιναν οικόπεδα - ωραία διαμερίσματα, ξενοδοχείο και κάμπινγκ, δύο παρακαλώ! Και τώρα με το Airbnb αποικίστηκε από τουρίστες και το μέσα χωριό - όχι μόνο ο κάμπος. Το πρωί περιμένουν και αυτοί το κορνάρισμα του φούρναρη για να πάρουν ζεστό ψωμί.
Την αλλαγή την αντιλήφθηκα σε όλη της το μεγαλείο ένα σαββατοκύριακο του Ιούνη που προσπαθούσα να αποβάλω την ένταση των ευρωεκλογών οργώνοντας σοκάκια και πλαγιές. «Σβουρίζοντας» θα έλεγε σωστότερα ο παππούς μου. Τους έβλεπα από τις χαραμάδες να αποσπερίζουν στις αυλές ακούγοντας κλασική μουσική. Στην Χώνη πήγανε; Στον Αστράτηγο; Στο Κόκκινο Μετόχι; Στους ποταμούς;
Εκεί γεννήθηκε η ιδέα των cart postal. Να έχουν οι Δραπανιανοί φωτογραφίες από το χωριό τους να τις δίνουν στα «τουριστάκια». Άλλωστε πολλοί ταξιδιώτες έχουν την συνήθεια να ταχυδρομούν στους φίλους τους, cart postal, από τα μέρη που επισκέπτονται. Κάποιοι τις στέλνουν και στους εαυτούς τους, να τις βρουν το Φθινόπωρο στα γραμματοκιβώτια τους.
Δείτε λοιπόν τις 20 cart postal σε ένα βίντεο ενός λεπτού πάνω στα μουσικά «πατήματα» του συρτού των μοναδικών Γιώργη Κουτσουρέλη και Γιώργη Μαριάνου.
Φωτογραφίες που έχω τραβήξει με το κινητό μου και άλλες αποτυπωμένες σε φίλμ, τότε που τα φίλμ ήταν η πολυτιμότερη αποσκευή μου.
Τον Αύγουστο θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο και για το χωριό του πατέρα μου. Τη Μάζα Σελίνου.
Καλό καλοκαίρι.
Όποιος θέλει να κατεβάσει τις φωτογραφίες μου, μπορεί να μπει εδώ: https://www.stavrostheodorakis.gr/stigmiotipa/to-chorio-moy/
Όποιος όμως θέλει τις «αυθεντικές» cart postal πρέπει να επισκεφθεί τον Δραπανιά. Από αύριο θα τις βρει στα καφενεία. Δωρεάν βέβαια, μαζί με το μπιράλ.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τοπικά ισχυρά φαινόμενα από τα δυτικά - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.