- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Ευρώπη ετοιμάζεται για κύμα ακραίας ζέστης
Το φέρνουν οι άνεμοι από την Αφρική -Πιθανόν να διατηρηθεί ολόκληρη την εβδομάδα
Η Ευρώπη ετοιμάζεται για το κύμα καύσωνα που φέρνουν οι άνεμοι από την Αφρική τις επόμενες ημέρες.
Συναγερμός για «κύμα καύσωνα» στη Ισπανία, «σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα» σε ισχύ στο Παρίσι, προειδοποιήσεις για «ισχυρό καύσωνα» στο Βέλγιο: η Ευρώπη προετοιμάζεται για το κύμα ακραίας ζέστης που φέρνουν οι άνεμοι από την Αφρική και είναι πιθανόν να διατηρηθεί για ολόκληρη την εβδομάδα.
Θερμοκρασίες «άνω των 35°C», ίσως και μεγαλύτερες των 40°C θα επικρατήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά «δεν αποκλείεται και να παραταθούν μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου», προειδοποιεί η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET στο τελευταίο δελτίο της, προκαλώντας συναγερμό για τον επερχόμενο καύσωνα.
Οι βελγικές αρχές απηύθυναν επίσης προειδοποίηση για «ισχυρό κύμα ζέστης» που θα φθάσει τους 34° ή 35° από την Τρίτη, σύμφωνα με το Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας.
Η Γερμανία περιμένει νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, όχι μόνο για τον Ιούνιο, αλλά για ολόκληρο το καλοκαίρι, που είναι πιθανόν να ξεπεράσουν τους 40,3°C, θερμοκρασία που καταγράφηκε τον Ιούλιο 2015 στην Βαυαρία. Επιρρίπτοντας την ευθύνη στον άνεμο που έρχεται από την Σαχάρα, η Deutsche Wetter προβλέπει «τουλάχιστον μία εβδομάδα» καύσωνα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί κυρίως για «σφοδρές καταιγίδες», για τις οποίες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για την Δευτέρα και την Τρίτη. Προβλέπεται «ζέστη, υγρασία και αστάθεια», σύμφωνα με το site του MetOffice.
Στην Γαλλία, ο αιφνίδιος και σφοδρός καύσωνας αναμένεται να σπρώξει το θερμόμετρο μέχρι τους 40°C σε πολλές περιοχές από την Τρίτη, ανάμεσά τους και στο Παρίσι, όπου σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα 3ου βαθμού στην 4βαθμη κλίμακα έχει τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία των ηλικιωμένων, των ασθενών, των παιδιών και των αστέγων.
Η Γαλλία φοβάται μία επανάληψη του καύσωνα του 2003, που βαφτίστηκε «φονικό καλοκαίρι» και προκάλεσε τον θάνατο 15.000 ανθρώπων ανάμεσα στις 4 και τις 18 Αυγούστου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.