Πώς θα ψηφίσουν οι ένστολοι που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό από αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι
Στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στρατιωτικών υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, αναφέρεται εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως σημειώνεται, οι ένστολοι που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό από αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, ψηφίζουν στις γενικές βουλευτικές εκλογές, στον τόπο όπου υπηρετούν, μετά από εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Ως ειδικοί εκλογικοί θα χρησιμοποιηθούν οι καταστάσεις με τους υπηρετούντες που τηρούν οι στρατιωτικές μονάδες και τα λοιπά σώματα.
Η εγκύκλιος επισημαίνει ότι η σχετική νομοθεσία παρέχει τη δυνατότητα στο ανωτέρω προσωπικό αντί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στον τόπο όπου υπηρετεί με ειδικές καταστάσεις, να το ασκήσει στον τόπο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένο.
Στην προκειμένη περίπτωση μπορούν να λάβουν σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο, ο οποίος δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται. Για όσους δηλώσουν την πρόθεσή τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στους τόπους εγγραφής τους, η εγκύκλιος συνιστά στους οικείους προϊσταμένους και διοικητές να τους παρασχεθεί η δυνατότητα αυτή, αν φυσικά δεν συντρέχουν σοβαροί υπηρεσιακοί λόγοι που να υπαγορεύουν το αντίθετο, ενώ σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν, λόγω υπηρεσιακών αναγκών, δυσχέρειες στην ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων, να εξαντλήσουν τις δυνατότητες κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών πρωτίστως από πρόσωπα που είναι εκλογείς του τόπου, όπου υπηρετούν και όπου χωρίς πρόβλημα μπορούν να ψηφίσουν.
Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο εγγραφής τους αυτοί οι εκλογείς, οφείλουν να προσκομίσουν από την υπηρεσία τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.