- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κούρσες με «μαϊμού» ταξίμετρα στη Θεσσαλονίκη
«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι σε δρόμους της πόλης
Ταξιτζήδες χρησιμοποιούσαν tablets ως ταξίμετρα και δεν έκοβαν αποδείξεις.
«Κούρσες» με απενεργοποιημένα ταξίμετρα πραγματοποιούσαν οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο την έκδοση φορολογικών αποδείξεων σε πελάτες τους, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στο πολεοδομικό συγκρότημα.
Μάλιστα, κατά τους ίδιους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι παραβάτες αυτοκινητιστές, αντί ταξίμετρου, είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία εγκατέστησαν εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου κομίστρου που εμφάνιζε μεν στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, αλλά δεν καθιστούσε δυνατή την έκδοση αποδείξεων. Έτσι, ο ενδιαφερόμενος πελάτης πλήρωνε το αντίτιμο που εμφανιζόταν στην οθόνη της συσκευής αλλά δεν λάμβανε την προβλεπόμενη απόδειξη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι παραπάνω έλεγχοι έγιναν στοχευμένα από αστυνομικούς της ομάδας ελέγχου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το χρονικό διάστημα 8-13 Ιουνίου, κατόπιν σχετικών καταγγελιών.
Εντοπίστηκαν συνολικά 20 παραβάτες οδηγοί ταξί, εκ των οποίων οι 15 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι στις περιοχές Πυλαίας και Χορτιάτη, ενώ σε βάρος τους, όπως και κατά των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων, βεβαιώθηκαν παραβάσεις.
Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, συστήνεται σε όσους χρησιμοποιούν ταξί να ρωτάνε κάθε φορά τον οδηγό που βρίσκεται το ταξίμετρο, να γνωρίζουν ότι οι συσκευές κινητού και τα tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα και πριν αποβιβαστούν να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.