- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στα διαγνωστικά κέντρα
Οι ασφαλισμένοι δεν θα καλύπτουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους το κόστος της εξέτασης
Μόνο το 15% της συμμετοχής θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι στις εξετάσεις μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων στα διαγνωστικά κέντρα.
Να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων μετά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των διαγνωστικών εργαστηρίων. Πλέον, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πραγματοποιούν τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους με παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, πληρώνοντας μόνο το ύψος της προβλεπόμενης συμμετοχής, δηλαδή το 15% του κόστους της εξέτασης.
Οι εκπρόσωποι των φορέων αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεων, δεδομένου ότι θεωρούν πως λόγω των εθνικών εκλογών δεν μπορεί να δοθεί λύση στο «χαράτσι» (όπως το χαρακτηρίζουν) των 55 εκατ. ευρώ που τους επιβλήθηκε για το 2018.
Είχε προηγηθεί συνάντηση, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Υπουργείο Υγείας ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), Γιώργο Πατούλη και τη Συντονιστική Επιτροπή των διαγνωστικών εργαστηρίων. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε παρουσιάσει πέντε προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.