Λεωφορειολωρίδες με κάμερες ξανά - Ποιο είναι το πρόστιμο
Ο ΟΑΣΑ ελπίζει σε βελτίωση των χρόνων των δρομολογίων των ΜΜΜ
Τίθενται σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες από τον ΟΑΣΑ με στόχο να βελτιωθούν οι χρόνοι των δρομολογίων.
Εκ νέου θέτει σε λειτουργία τις κάμερες που επιβλέπουν την κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες ο ΟΑΣΑ, σε μία προσπάθεια να βελτιωθούν οι χρόνοι των δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ και να μπει ένα τέλος στο μπάχαλο με τους παραβάτες που επιλέγουν τη συγκεκριμένη λωρίδα προκειμένου να αποφύγουν την κίνηση, ταλαιπωρώντας και εκνευρίζοντας το επιβατικό κοινό.
Για το σκοπό αυτό ο ΟΑΣΑ σύναψε σύμβαση με εταιρεία η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο και τη συντήρηση των συστημάτων που θα καταγράφουν τις παραβάσεις.
Η εταιρεία θα καταγράφει τις παραβάσεις και στη συνέχεια θα τις προωθεί στον ΟΑΣΑ με φωτογραφίες αυτοψίας από κάθε σημείο προκειμένου να επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο.
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00 ενώ οι λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο.
Παράλληλα το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200€, ενώ σε περίπτωση που κάποιος σταθμεύσει σε λεωφορειολωρίδα, του επιβάλλεται πλέον του προστίμου και αφαίρεση πινακίδων καθώς επίσης και απομάκρυνση του οχήματός του με γερανό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.