- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε ανακατάληψη κτιρίου
Το κτίριο είχε εκκενωθεί στις 18 Απριλίου έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Σε ανακατάληψη κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας 42 στα Εξάρχεια προχώρησαν χθες το βράδυ άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σε ανακατάληψη κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας 42 στα Εξάρχεια προχώρησαν χθες το βράδυ άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Το κτίριο είχε εκκενωθεί στις 18 Απριλίου έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας, είχαν απομακρυνθεί 68 αλλοδαποί, πρόσφυγες και μετανάστες.
Η Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών και Διεθνιστών, σε κείμενο που ανέβασε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούσε αλληλέγγυους σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο. Μάλιστα, οι αντιεξουσιαστές κάνουν λόγο για επιχείρηση μαζικής εκκένωσης καταλήψεων από τον Φεβρουάριο του 2019 και για ολομέτωπη επίθεση σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένες δομές «που επικεντρώνεται στα Εξάρχεια, και που στόχο έχει την εξυπηρέτηση του επικοινωνιακού προφίλ κράτους και κυβέρνησης ως εγγυητή της νομιμότητας και της ασφάλειας και ως διασφαλιστή των συμφερόντων ιδιοκτητών και αφεντικών».
«Οι επιχειρήσεις στις καταλήψεις στέγης συνοδεύτηκαν από επιχειρήσεις σε σπίτια όπου οι μπάτσοι είχαν πληροφορίες ότι όντως υπάρχουν ναρκωτικά προκειμένου όλο αυτό να παρουσιαστεί σαν μια ενιαία επιχείρηση κατά των ναρκωτικών. Αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων είναι, πολλοί από τους μετανάστες κατοίκους να βρίσκονται φυλακισμένοι στα κολαστήρια του κράτους, και οι υπόλοιποι άστεγοι», αναφέρει μεταξύ άλλων το κτήριο. «Ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το 'χαμένο' έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42. Να οργανώσουμε την αντίσταση απέναντι στην καταστολή, την υπεράσπιση των καταλήψεων, της γειτονιάς και των ζωών μας», προσθέτουν.
Οι αντιεξουσιαστές μάλιστα προειδοποιούν ότι θα ανακαταλάβουν όλα τα κτίρια. «Θα τα πάρουμε πίσω γιατί όλα είναι δικά μας», γράφουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.