- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι αλλάζει από τον Μάιο σε τσιγάρα και καπνό
Μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός για κάθε προϊόν
Αλλαγές με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου
Σε ισχύ οι αλλαγές στον τρόπο διάθεσης και διανομής τσιγάρων, καθώς και καπνού για στριφτά τσιγάρα, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου αναμένεται να τεθούν από τις 20 Μαΐου.
Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού, που θα εγκατασταθεί σε όλες τις καπνοβιομηχανίες και θα παρέχει τη δυνατότητα να εντοπίζονται εύκολα τα προϊόντα καπνού, με έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό για κάθε προϊόν.
Η κοινοτική οδηγία για τα προϊόντα καπνού που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017, προβλέπει τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος παρακολούθησης και εντοπισμού για τη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού με προϊόντα καπνού και ένα σύστημα χαρακτηριστικών ασφαλείας που θα βοηθούν τους πολίτες και τις αρχές να εντοπίζουν τα παράνομα προϊόντα.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η λειτουργία ενός συστήματος εντοπισμού για τα προϊόντα καπνού, με το οποίο θα εξασφαλίζεται ότι όλες οι συσκευασίες προϊόντων καπνού που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προορίζονται για την αγορά της ή που διατίθενται σε αυτήν, θα επισημαίνονται με μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό. Καθορίζουν επίσης τις προδιαγραφές των υποχρεωτικών χαρακτηριστικών ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται στα προϊόντα καπνού.
Σύμφωνα με το economistas.gr, μεγάλες καπνοβιομηχανίες της χώρας, όπως η Καρέλιας, έχουν προχωρήσει για το λόγο αυτό σε σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, τόσο στις παραγωγικές εγκαταστάσεις όσο και στους εμπλεκόμενους με την διανομή καπνικών προϊόντων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον εντόπισε ο ξάδερφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.