- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurostat: Πάνω από 2.600 προσφυγόπουλα ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα
Τι αναφέρουν τα στοιχεία για το 2018
Πάνω από 2.600 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ζήτησαν το 2018 άσυλο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat
Περισσότεροι από 2.600 ασυνόδευτοι ανήλικοι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα το 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με το 2017 (2.455), και αποτελεί τον τρίτο υψηλότερο στην ΕΕ, μετά τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ην. Βασίλειο.
Συνολικά, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, το 2018 κατατέθηκαν αιτήσεις ασύλου από 19.740 ασυνόδευτους ανήλικους. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο σε σχέση με το 2017 (31.395) και μικρότερος ακόμα και από τα επίπεδα του 2014 (23.100). Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι αποτελούσαν το 10,3% όλων των αιτούντων άσυλο ηλικίας κάτω των 18 ετών.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασυνόδευτων ανηλίκων ήταν αγόρια (86%), ενώ τα τρία τέταρτα εξ αυτών ηλικίας 16-17 ετών (14.800), το 17% ηλικίας 14-15 ετών και το 7% κάτω των 14 ετών.
Οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου από ασυνόδευτους ανήλικους κατατέθηκαν στη Γερμανία (4.100 ή 21% όλων των αντίστοιχων αιτήσεων σε κράτη-μέλη της ΕΕ) στην Ιταλία (3.900 ή 20%), στο Ηνωμένο Βασίλειο (2.900 ή 15%) και στην Ελλάδα (2.600 ή 13%).
Η μεγαλύτερη αύξηση σε αιτήσεις ασύλου από ασυνόδευτους ανήλικους ανάμεσα στις χώρες με περισσότερες από 1000 αιτήσεις καταγράφηκε στο Ην. Βασίλειο (+30% ή 700 περισσότεροι ασυνόδευτοι ανήλικοι) και στην Ελλάδα (+8% ή 200 περισσότεροι). Αντίθετα, μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ιταλία (-61% ή 6.100 λιγότεροι) και στη Γερμανία (-55% ή 5.000 λιγότεροι).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, το 92,6% των ασυνόδευτων ανήλικων που κατέθεσαν αίτηση ασύλου το 2018, ήταν αγόρια και το 6,8%% παιδιά κάτω των 14 ετών. Επίσης, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι αντιπροσώπευαν το 12,1% όλων των αιτήσεων ασύλου από ανήλικους.
Το 30% των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα ήταν από το Πακιστάν, όπως και από το Αφγανιστάν, ενώ το 14% από τη Συρία. Στην ΕΕ, το 16% των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζήτησαν άσυλο είναι από το Αφγανιστάν, το 10% από την Ερυθραία και το 7% από το Πακιστάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η μισθοδοσία επανέρχεται στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης» - Η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.