Ελλαδα

Η ευγνωμοσύνη της Βασιλικής Πλεξίδα στην Παναγιά

Πώς είναι σήμερα είναι η μοναδική επιζήσασα της συντριβής στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλική Πλεξίδα: Η Παναγιά με πήρε στην αγκαλιά της και με έσωσε

Παρών στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της συντριβής στο Σαραντάπορο η Βασιλική Πλεξίδα

Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς αξιωματικούς που επέβαιναν στο ελικόπτερο Χιούι, το οποίο συνετρίβη στις 19 Απριλίου του 2017, τελέστηκε στο Σαραντάπορο με την παρουσία της μοναδικής επιζήσασας, Βασιλική Πλεξίδα.

Στην επιμνημόσυνη δέηση βρέθηκαν και οι συγγενείς των τεσσάρων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους, όπου και άναψαν ένα κερί στη μνήμη τους. Παράλληλα, άφησαν λίγα λουλούδια στο μνημείο που στήθηκε για να θυμίζει την τραγωδία, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Παρούσα στο Σαραντάπορο ήταν και η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία επίσης επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο και σώθηκε από θαύμα, όπως η ίδια λέει, όταν εκτινάχτηκε μαζί με το κάθισμα της λίγο πριν από τη συντριβή και έτσι γλίτωσε από τον θάνατο.

Η αρχιλοχίας μίλησε στην κάμερα για την τραγική εκείνη μέρα και περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε, ευχαριστώντας για ακόμη μια φορά την Παναγία, που την πήρε στην αγκαλιά της, όπως υποστηρίζει.

Σημειώνεται πως το μοιραίο Χιούι συνετρίβη στις 19 Απριλίου του 2017 στο Σαραντάπορο λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος, όταν η ουρά χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να συντριβεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ