Ελλαδα

Συνελήφθη γυναίκα για εμπόριο οργάνων στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Μετέφερε μόσχευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο Μακεδονία
Αεροδρόμιο Μακεδονία / © INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μόσχευμα μετέφερε σε ειδική συσκευασία που είχε μέσα στις αποσκευές μία γυναίκα, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», κατά τη διενέργεια ελέγχου στις αποσκευές επιβατών πτήσης από τη Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, στις 3 Απριλίου, οι υπάλληλοι του τελωνείου εντόπισαν μέσα σε χαρτοκιβώτιο, μία ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση, τυλιγμένη σε φελιζόλ, εντός της οποίας βρέθηκε σκληροκερατοειδικός δακτύλιος σε medium transport αμερικανικής προέλευσης πλήρους πάχους.

Πρόκειται για αποστειρωμένα ανθρώπινα κύτταρα, που χρησιμοποιούνται στην κερατοπλαστική και συγκεκριμένα για τον σκληροκερατοειδή χιτώνα του ματιού, πλήρους πάχους, ώστε να είναι δυνατή η μεταμόσχευσή του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεσή του, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς οι σχετικές διαδικασίες προβλέπουν συγκεκριμένα πιστοποιητικά που πρέπει να συνοδεύουν το μόσχευμα, που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση αυτή, ενώ συνελήφθη και η επιβάτιδα που τα μετέφερε.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως θα αναλάμβανε, ως ταξιδιωτική συνοδός, να παραλαμβάνει ξένους από την Θεσσαλονίκη και να τους οδηγεί στην Κέρκυρα και πως έκανε διευκόλυνση γνωρίζοντας πως μετέφερε φάρμακα, τα οποία θα παρέδιδε σε υπάλληλο του τουριστικού γραφείου. Την υπόθεση ερευνά ο αρμόδιος εισαγγελέας.


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ