- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάρπαθος και η Κάσος
Λόγω των καταστροφών από τις έντονες βροχοπτώσεις
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, την Κάρπαθο και την Κάσο ύστερα από σχετικό αίτημα του Επάρχου Γιάννη Μηνατσή και των Δήμων Καρπάθου και Κάσου, λόγω των μεγάλων καταστροφών που σημειώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες τις δύο προηγούμενες ημέρες.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τα δύο νησιά, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 28 Μαρτίου και συνεχίστηκαν μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής, 29 Μαρτίου.
Στο νησί της Καρπάθου λόγω των καταρρακτωδών βροχών υπερχείλισαν οι χείμαρροι στην θέση Βρόντη και διακόπηκε η κυκλοφορία αφού υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα, ενώ στην περιοχή Αρχοντοπήγαδο κόπηκε ο δρόμος στη μέση.
Προκλήθηκαν επίσης πολύ μεγάλες ζημιές στο έργο των ομβρίων που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώ στην περιοχή Λιμενάρι, σημειώθηκε χάσμα στον δρόμο και καταστράφηκαν τα στηθαία.
Κατολισθήσεις μεγάλης έκτασης σημειώθηκαν σε όλο το οδικό δίκτυο Σπόα - Όλυμπος αλλά και στην παραλία 'Απελα -μια από τις πιο γνωστές πιο όμορφες παραλίες της Καρπάθου όπου έπεσαν στο οδόστρωμα τεράστιες πέτρες και έκλεισε ο δρόμος για 10 ώρες.
Συνεργεία με τέσσερα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στο οδικό δίκτυο προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία απομακρύνοντας τις πέτρες από καταπτώσεις.
Αντίστοιχα προβλήματα και μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και στην Κάσο, στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού και στον χείμαρρο Σκυλά που κατέβασε φερτά υλικά.
Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος κήρυξε και τα δύο νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με κονδύλια της Πολιτικής Προστασίας θα γίνουν οι πρώτες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.