- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξηγήσεις από Τσίπρα για τα Wines of Macedonia-Οργή οινοπαραγωγών
Η απάντηση του πρωθυπουργού - Δεν πάνε Σκόπια οι παραγωγοί κρασιών
Αντιμέτωπος με την οργή επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
Οι αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων είναι μεγάλες. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια τη συνάντησης του πρωθυπουργού με 40 επιχειρηματίες της περιοχής στο «Μακεδονία Παλλάς».
Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου ήταν φανερά ενοχλημένος με τα όσα βίωσε πρόσφατα στη Γερμανία, στη διεθνή έκθεση κρασιού Prowein, όπου οι Σκοπιανοί δεν σταματούσαν να λανσάρουν τον «μακεδονικό» οίνο με ιστορία 2.000 ετών. Όπως ειπώθηκε, το «Wines of Macedonia» αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Εστία», ο γνωστός οινοποιός φωτογράφισε τα προϊόντα που είχαν εκτεθεί σε ένα τεράστιο περίπτερο, και τα έδειξε στον πρωθυπουργό. Ήταν δύο κρασιά, λευκό και κόκκινο, που στις ετικέτες τους είχαν τις μορφές και τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ερμή.
Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφία της ποικιλίας των Σκοπιανών που έχει τον τίτλο «Big Macedonian Red» και εικόνα του τουριστικού περιπτέρου-μαμούθ της Βόρειας Μακεδονίας. Μόνο που το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ήταν με μικρά γράμματα, που διακρίνονταν έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, δίπλα στη φράση Υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο κέντρο του περιπτέρου ήταν γραμμένη με μεγάλη γράμματα η λέξη «Μακεδονία», σκέτο.
Η αντίδραση Τσίπρα
«Αυτοί οι άνθρωποι, κύριε πρόεδρε, θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς, όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο» ξεκαθάρισε ο κ. Γεροβασιλείου.
Αφού τα έδειξε όλα αυτά στον κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός δήλωσε έκπληκτος.
«Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα», ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.