- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος σε όσους τα ακίνητα τους επλήγησαν από το σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο και την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια για το εμπορικό απόρρητο και τα επιχειρηματικά πάρκα.
Η ενίσχυση ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά ακίνητο και στο ποσό των 1.000 ευρώ ανά χώρο βοηθητικής χρήσης και δε φορολογείται,ούτε κατάσχεται.
Με άλλη τροπολογία, που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, θεσπίζεται νέο καθεστώς ενισχύσεων με φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις, για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, ανεξάρτητα του χρόνου σύστασής τους θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και για το σύνολο της χώρας και θα ενισχύονται με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής, καθώς και με κεφαλαιακά κίνητρα, όπως επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδοτήσεις μισθολογικού κόστους.
Επίσης με νέα ρύθμιση παρατείνεται κατά 2 επιπλέον μήνες η αρχικά τρίμηνη προθεσμία καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας όσων εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Παράλληλα αποσαφηνίζεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου των δικαιούχων του προγράμματος θα υπολογιστούν με βάση τις αποδοχές τους κατά τον τελευταίο μήνα πλήρους απασχόλησης τους στην εταιρία και η καταβολή τους θα βαρύνει τον ΟΑΕΔ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.