- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκκλησία σε κυβέρνηση: «Συζητάμε ό,τι θέλετε εκτός μισθολογικού»
Νέο «όχι» από τους Ιεράρχες κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου
«Θα συζητήσουμε ό,τι θέλετε εκτός μισθολογικού» επιμένουν οι Ιεράρχες στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση από τη σημερινή έναρξη συνεδρίασης της Ιεραρχίας.
Οι Ιεράρχες με κύριο αποδέκτη τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, τόνισαν ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του και δεν τους έδωσε νομοσχέδιο, αλλά μόνο κείμενο διαλόγου χωρίς νομική βαρύτητά.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την ομιλία του μεταθέτει το θέμα για συζήτηση μετά τις εκλογές και ουσιαστικά αρνείται να γίνει η Εκκλησία και οι κληρικοί τα εξιλαστήρια θύματα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων μιας εκλογικής περιόδου.
Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συναίνεση και την συγκατάθεση των κληρικών επισημαίνει μεταξύ άλλων. Στην πρόταση του δε, προτάσσονται ρητά η διασφάλιση μισθολογικού καθεστώτος κληρικών και διασφάλιση των εργασιακών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.
Ο Αρχιεπίσκοπος «φωτογραφίζει» και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο και υπαρχηγούς του, ο οποίος μάλιστα ασκούσε όψιμη κριτική την ώρα που ήταν υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών απαξιώνοντας τα συλλαλητήρια, όπως χαρακτηριστικά λένε Ιεράρχες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.