- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάτι: Το κράτος αρνείται να δώσει έγγραφα σε συγγενή θυμάτων
Tο ελληνικό Δημόσιο θεωρεί απαράδεκτη την αίτηση της Βαρβάρας Βουκάκη
Την επίδειξη εγγράφων σχετικά με τα εναέρια μέσα που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική ζητά με αίτησή της που συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου που μαζί με τα δύο παιδιά τους έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία συνολικά κόστισε 100 ανθρώπινες ζωές.
Η αιτούσα ζητά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία ιδιωτική εταιρία, να της παρέχουν πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση.
Στη συζήτηση, διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, παραστάθηκε το ελληνικό Δημόσιο το οποίο θεωρεί απαράδεκτη την αίτηση, με αιτιολογικό ότι το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ δεν αποτελούν νομικό πρόσωπο.
Ο συνήγορος της κ. Βουκάκη, Βασίλης Καπερνάρος αντιτείνει πως οι δύο υπηρεσίες: «Έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, ωστόσο δεν τα έχουν χορηγήσει και έτσι δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση». Κατά τον δικηγόρο «ψεύδονται ότι τα έχουν αποστείλει».
Στο δικαστήριο εξετάστηκε φίλη της αιτούσας, η οποία ανέφερε πως η κ. Βουκάκη θέλει να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που ζητά, για κάθε νόμιμο σκοπό αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη «με πλήρη σιωπή» των αρμοδίων.
Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Πότε επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτικά το πρόγραμμα
Βροχές στο Ιόνιο, καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά
Τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να διευκρινιστούν
Πώς και πού κάνετε αίτηση
Κλιμάκιο έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς για την διερεύνηση των αιτίων της
Η σπείρα χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» ένα καφέ γνωστής αλυσίδας
Κατά τη διάρκεια ορκωμοσίας για την προαγωγή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.