- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοχος ο γιατρός που καθήλωσε τη Μαρίζα σε αναπηρικό αμαξίδιο
Καταδίκη σε δεύτερο βαθμό για το ιατρικό λάθος
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο γιατρός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος δικαζόταν για την πράξη της «σωματικής βλάβης από αμέλεια» σε βάρος φοιτήτριας η οποία παραμένει καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από το 2011.
Πρόκειται για τη Μαρίζα Γουργολίτσα από το Αγρίνιο, η οποία εκείνη την περίοδο ζούσε μόνιμα στο Ηράκλειο, καθώς ήταν φοιτήτρια του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η νεαρή φοιτήτρια είχε μεταβεί τότε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με έντονους πόνους στην πλάτη και το στήθος. Ο καταδικασθείς γιατρός φέρεται να επέδειξε αμέλεια στο εξεταζόμενο περιστατικό, με αποτέλεσμα η υγεία της φοιτήτριας να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.
Ο γιατρός δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινή που του επιβλήθηκε, είναι μικρότερη –κατά έξι μήνες- από αυτή που του είχε επιβληθεί τον Ιανουάριο του 2018 από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (ποινή φυλάκισης 2 ετών).
Ειδικότερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον κατηγορούμενο. Επισημαίνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε σήμερα στον γιατρό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Στο μεταξύ, μιλώντας στο neakriti.gr ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ. Νίκος Διαλυνάς μετέφερε τα λεγόμενα της Μαρίζας στην κατάθεσή της. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Μαρίζας Γουργολίτσα, «όλη αυτή η περιπέτεια που έζησε η ανάπηρη πλέον κοπέλα συνοψίζεται σε μια φράση που είπε η ίδια στην κατάθεσή της: "Δεν μου έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζω ότι δεν θα μείνω ανάπηρη". Αυτό νομίζω τα λέει όλα...».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η μισθοδοσία επανέρχεται στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης» - Η ανακοίνωση
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Πόσο κοστίζουν οι νέες ταυτότητες; - Βήμα βήμα η διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.