Ελλαδα

Ένοχος ο γιατρός που καθήλωσε τη Μαρίζα σε αναπηρικό αμαξίδιο

Καταδίκη σε δεύτερο βαθμό για το ιατρικό λάθος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρίζα Γουργολίτσα
Μαρίζα Γουργολίτσα / © presspublica.gr

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο γιατρός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος δικαζόταν για την πράξη της «σωματικής βλάβης από αμέλεια» σε βάρος φοιτήτριας η οποία παραμένει καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από το 2011.  

Πρόκειται για τη Μαρίζα Γουργολίτσα από το Αγρίνιο, η οποία εκείνη την περίοδο ζούσε μόνιμα στο Ηράκλειο, καθώς ήταν φοιτήτρια του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης.   Η νεαρή φοιτήτρια είχε μεταβεί τότε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με έντονους πόνους στην πλάτη και το στήθος. Ο καταδικασθείς γιατρός φέρεται να επέδειξε αμέλεια στο εξεταζόμενο περιστατικό, με αποτέλεσμα η υγεία της φοιτήτριας να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.  

Ο γιατρός δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινή που του επιβλήθηκε, είναι μικρότερη –κατά έξι μήνες- από αυτή που του είχε επιβληθεί τον Ιανουάριο του 2018 από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (ποινή φυλάκισης 2 ετών).  

Ειδικότερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον κατηγορούμενο. Επισημαίνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε σήμερα στον γιατρό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.  

Στο μεταξύ, μιλώντας στο neakriti.gr ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ. Νίκος Διαλυνάς μετέφερε τα λεγόμενα της Μαρίζας στην κατάθεσή της. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Μαρίζας Γουργολίτσα, «όλη αυτή η περιπέτεια που έζησε η ανάπηρη πλέον κοπέλα συνοψίζεται σε μια φράση που είπε η ίδια στην κατάθεσή της: "Δεν μου έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζω ότι δεν θα μείνω ανάπηρη". Αυτό νομίζω τα λέει όλα...».   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ