- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την καταδίκη των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, στελεχών της ΔΕΗ στα ορυχεία της περιοχής επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, αναφορικά με την υπόθεση της μόλυνσης των νερών τεσσάρων χωριών του νομού με εξασθενές χρώμιο.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο πρώην διευθυντές του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, σε φυλάκιση 18 μηνών τον καθένα, ενώ τον τρίτο κατηγορούμενο (διετέλεσε για ελάχιστο χρονικό διάστημα διευθυντής στο ίδιο ορυχείο) σε 8 μήνες. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, που η θητεία του δεν συνέπεσε με την επίμαχη περίοδο δημιουργίας προβλήματος στις πηγές των νερών των τεσσάρων χωριών, απαλλάχθηκε.
Το δικαστήριο έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης αναγνώρισε τα ελαφρυντικά στα πρόσωπα των κατηγορουμένων.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το ρεπορτάζ της Α.V. («Θαμμένοι» στον λιγνίτη) για το δηλητηριασμένο νερό στα λιγνιτοχώρια της Δυτικής Μακεδονίας
Ελαφρυντικά
Νωρίτερα και κατά την αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή μόνο του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, ο οποίος ήταν διευθυντής στο ορυχείο την περίοδο που οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εντόπισαν περιβαλλοντικές αποκλίσεις από την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που η διεύθυνση ορυχείου έπρεπε να τηρεί.
Από τη μεριά των συνηγόρων των κατηγορουμένων ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης και η πολύκροτη υπόθεση θα εκδικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, από το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.
Το εξασθενές χρώμιο στα νερά τεσσάρων χωριών της Κοζάνης εντοπίστηκε έπειτα από τυπικό έλεγχο που διενέργησε το 2012 η ΔΕΥΑ του Δήμου Κοζάνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θετικό δείγμα βρέθηκε σε παρτίδα του προϊόντος ελληνικής εταιρίας
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις
Ένα από τα σημαντικότερα έργα εναλλακτικού τουρισμού στα Χανιά και συνολικά στην Κρήτη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Συνεχίζονται οι αυτοψίες στη Βόρεια Εύβοια
Τι ισχύει για όσους ξεχάσουν να δηλώσουν τον καθαρισμό
Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν το όχημα βρισκόταν εν κινήσει
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
«Δεν πρόκειται για ομοιόμορφη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»
Το σχόλιο για τις δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα
218 κάτοικοι δολοφονήθηκαν με αγριότητα - ανάμεσά τους βρίσκονταν 53 παιδιά
Στο μικροσκόπιο κτηνοτροφική μονάδα
Αναμένονται να κυμανθούν από 45 έως 60 λεπτά μετά τις 15:00
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.